Se den vakre villaen som hyller 60-tallets estetikk og funksjonalistiske formspråk
Med respekt for husets opprinnelse har eierne skapt et moderne 60-tallshjem med masser av personlighet.
Av
Her bor Nadja og Lars sammen med barna Thuja på tre år og Eik på ni måneder.
Huset til Jørgen Kastholm
Nadja og Lars Kern Mejer syslet med tanken om å skifte ut leiligheten i København med et hus i grønnere omgivelser, da en villaperle fra 1968 dukket opp for salg like utenfor den danske hovedstaden. Boligen var tegnet av arkitekten og designeren Jørgen Kastholm, som selv bodde der i en kort periode fra 1968 til 1971. Paret var solgt.

Den originale murkuben står som et ornament i midten av oppholdsrommet, med peis markert med betonginnsats og en plate i rustfritt stål. I bakgrunnen skimtes Fabricius & Kastholms Grashopper-lenestol, i dag produsert av Lange Production.
En hyllest til 60-tallet
Både Nadja og Lars har en forkjærlighet for 60-tallet, og er fascinert av estetikken, optimismen og opprøret som preget epoken. De er stadig på utkikk etter godt bevarte designklenodier som ble til flere tiår før de selv ble født, og Kastholm føyer seg inn i rekken av designerfavoritter sammen med Horst Brüning, Poul Kjærholm og Arne Jacobsen.

Originalt var kjøkkenet en kube plassert midt i rommet. Da Nadja og Lars fjernet innredningen for å åpne rommet opp mot hagen, ønsket de seg et nytt kjøkken i tråd med det opprinnelige uttrykket. Med hjelp av en møbelsnekker ble resultatet lett og lekkert, nydelig innrammet av de mørke takbjelkene.
Kjærlighet ved første blikk
– Huset snakket formelig til oss med sitt moderne, enkle og internasjonale uttrykk. Når vi først hadde sett det, var det ingen vei tilbake, forteller Nadja.

Nye gulv i naturstein på kjøkkenet bygger helhetlig opp om husets myke fargepalett. Med store vinduer blir også hagen en vakker del av interiøret.

Gulv med changert naturstein inngår i en myk fargepalett av gråbrune og gyldne nyanser.
Gjennomgående renovering
– Vi var fulle av begeistring og overbeviste oss selv om at huset bare behøvde litt maling før vi kunne flytte inn. Ved nærmere øyesyn fant vi ut at det trengte litt mer.
Sammen med dyktige håndverkere, og med stor respekt for husets opprinnelige ånd og autentisitet, satte paret i gang med totalrenoveringen. Nye gulv ble lagt, nytt bad og kjøkken ble satt inn, taket ble skiftet ut og uteområdet oppdatert.

På kjøkkenet og i de gjennemgående gangarealene er det lagt naturstein, som går i kledelig dialog med eikeskapene og den originale, gråbrune steinmuren.
Tro mot 60-tallets stilunivers
– Resultatet er blitt akkurat slik vi ønsket det, med en god balanse mellom det opprinnelige og det personlige. Selv om vi er begeistret for Kastholm og funksjonalismen, har ikke målet vært å bo i et museum eller showroom, sier Nadja.

I stuen er en gul kontrastvegg et spennende blikkfang og vakkert bakteppe for String-reolen. Fargen trekker også frem de gylne tonene i tregulvet og i Fabricius & Kastholms elegante sittegruppe i stål og konjakkfarget skinn, i dag produsert av Lange Production. PK22-lenestolen er av Poul Kjærholm, produsert av Fritz Hansen.

Horst Brünings nydelige dagseng utgjør et vakkert tablå sammen med en rød Nippon-lampe av Simon P. Henningsen for Lyfa.
Et felles prosjekt
Oppussingen har vært et felles prosjekt for paret, og det gode sluttresultatet skyldes konstruktiv sparring og et ønske om å skape en best mulig ramme for familielivet – som jo tross alt er det viktigste, ifølge Nadja.
– Selv om huset og arkitekturen var utslagsgivende for kjøpet, var også området en viktig faktor. Nå bor vi like i nærheten av København og jobbene våre, men vi har i tillegg skog og strand like utenfor døren.

Bordet er av Horst Brüning fra Kill International, Y-stolene av Hans J. Wegner fra Carl Hansen og 2065-pendelen av Gino Sarfatti fra Astep.

Badet er i Kastholms ånd – rent og funksjonelt med naturstein på gulvet og et stort speil. Armaturen er fra Vola.
Nye elementer i innredningen
Folk med interesse for arkitektur, renovering og ikke minst for Jørgen Kastholm har kunnet følge prosjektet på Nadjas Instagram-profil, @kastholmhouse, hvor hun fortsatt begeistret lar oss følge med, når det tilføres nye elementer til innredningen.

Nadja og Lars ofret litt av soveromsarealet til utvidelse av badet, men de store vinduspartiene kompenserer for tapet med en lys og god romfølelse. 3107-stolen av Arne Jacobsen er fra Fritz Hansen, Framed-speilet av Anderssen & Voll fra Muuto, og Trombone-lampene av Jo Hammerborg er fra Fog & Mørup.

- Lettheten i Eiermann 1-skrivebordet av Egon Eiermann, produsert av Richard Lampert, optimerer den fantastiske utsikten på hjemmekontoret. Arne Jacobsens 3107-stol produseres av Fritz Hansen.*

Treterrasser er lagt rundt huset. Hagemøblene er fra Skagerak.

Fra hagesiden kan man se at Kastholms hus er i halvannet plan med hevet kjellerareal

Huset åpner seg ut mot hagen med store gjennomgående vinduspartier med glass fra gulv til tak.