Modernisert drømmehus i hagebyen

Først kjøpte Silje og Tolle Grøterud drømme­huset, deretter strippet de ned alt.

Industrielt og stilrent
© Margaret M. de Lange

Industrielt og stilrent

Da Silje og Tolle endelig fikk sitt townhouse i Ullevål hageby, gikk de med hud og hår inn for å skape det hjemmet de hadde drømt om.

– Dette er drømmehjemmet vårt, med stor D, forteller Silje, etter at hun og ektemannen Tolle har levd i flere måneder i et halvferdig hus. Måltidene har de spist i trapperommet sammen med barna Fanny (5), Agnes (3) og gordonsetteren Maximus. Under oppussingen har familien forflyttet seg og alle tingene sine rundt til den delen av huset som til enhver tid har vært beboelig. Det har tatt lang tid, men de har lært mye underveis.

Gjennomtenkte løsninger og vakre materialer gjør dette huset helt unikt!

Døren inn til hovedetasjen er bygget av en smed og er et industrielt innslag til stilen. Museumsspottene er fra Wigglesworth-Weider.

Kjøkken i et eikeskap
© Margaret M. de Lange

Kjøkken i et eikeskap

Ingen av oss er handy, verken Tolle eller jeg. Men vi har gjort det vi kan selv. Vi har revet det vi kan, malt og slipt takbjelker. Vi har lært mye om prosjektering og at ting aldri går slik du tror, forteller Silje.

Superarkitekten har bygd drømmehuset sitt i en varm og minimalistisk stil!

Det store skapet i serien b2 fra Bulthaup er i massiv eik og rommer det meste i kjøkkenet, Kjøkkenøya i samme serie har vask og kokeplate. Søppelbøttene har lik utforming i eik og stål. Familien har kombinert det med hvite skap og skuffer fra Bulthaup under vinduet.

Åpent og lyst allrom
© Margaret M. de Lange

Åpent og lyst allrom

Selv ikke begrensningene med små etasjer og lite lys stoppet parets ønske om å bo i et av de ærverdige byhusene i Ullevål hageby. Arkitekturen og omgivelsene betydde mer for dem.

Paret har åpnet opp hovedetasjen og fått et stort rom med godt lys fra flere kanter.

Få spennende boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Spisebordet har de tegnet selv, smeden Tobbe Malm på Bærums verk har laget under-stellet og bordtoppen er brede plankebord fra Dinesen. Rundt bordet har de en samling med klassisk mid century-design-stoler og benken 3171, design Børge Mogensen for Fredericia. Taklampen fra Parachilna er kjøpt hos Light House og er et blikkfang i rommet.

Utsiktsplass fra stuehjørnet
© Margaret M. de Lange

Utsiktsplass fra stuehjørnet

For å byggemelde de nye løsningene fikk Silje og Tolle hjelp med tegningene av arkitekt Carl Engblom i Rapid eye. Løsningene hadde de klart for seg fra første dag. Interiøret kom til underveis. Noe fulgte praktiske krav. Som for eksempel sprinkelanlegget som ligger synlig utenpå veggen.

– Vi ville først ikke ha sprinkelanlegget synlig, men nå synes vi det understreker den industrielle stilen som går igjen flere steder i huset, forteller Silje.

Familien har droppet tv i hovedetasjen og heller valgt lesekrok. Her står stolen The tired man fra by Lassen i fint selskap med et sidebord fra Alvhem og stålampen IC Lights F designet av Michael Anastassiades for Flos.

Murvegg med sjel
© Margaret M. de Lange

Murvegg med sjel

Etter to år har paret doblet bruksarealet og lever over fire etasjer. Selv om mye er gjort, har det vært viktig for dem å beholde sjelen i huset.

Vi har slipt bjelker og ivaretatt teglsteinsveggene. Alle dørene er slipt ned og malt på nytt, forteller Silje.

Plassbygde oppbevaringsløsninger, egendesignede bord og speil og dører smidd av smed står side om side med danske designklassikere og gjør drømmehuset hennes komplett.

De kjøper designmøbler brukt og innreder med arkitekturen i fokus.

Murveggen i loftsstuen har Silje og Tolle forseglet og impregnert. Stuen har de innredet med et over hundre år gammelt teppe og et TS-bord designet av Gamfratesi for Gubi. Sofaen er fra B&B Italia og putene fra Hay.

Skreddersydd seng på soverommet
© Margaret M. de Lange

Skreddersydd seng på soverommet

Sengen er satt opp av en møbelsnekker og er i likhet med gulv og Sutoa skuffeløsning fra Frama, i heltre eik.

Speil som øker romfølelsen
© Margaret M. de Lange

Speil som øker romfølelsen

Silje har selv tegnet speilet på soverommet og rammet det inn i en tynn gullramme. Speilglasset er satt inn av en glassmester. Den shakerinspirerte knagg-rekken er fra Artilleriet.se.

Vaskerom med praktisk betongvask
© Margaret M. de Lange

Vaskerom med praktisk betongvask

I kjelleren bevarte paret betongvasken som fulgte med huset, og tegnet armatur som passet inn i den industrielle stilen. Plantene i den største kummen elsker det kunstige lyset og står der på fast basis. Speilet er satt inn av en glassmester.

Oppbevaring og kontor i kjelleren
© Margaret M. de Lange

Oppbevaring og kontor i kjelleren

Familien har investert i gode oppbevaringsløsninger. Disse plass-bygde skapene ender i et skrivebord. Oppå står en lampe fra Restart Milano. Den svarte pinnestolen fra Hay er en herlig fargekontrast.

Kjøkkenavlastning i trappen
© Margaret M. de Lange

Kjøkkenavlastning i trappen

Under trappen har familien laget en bod kledd inn i glass slik at lyset fra vinduene når helt inn i rommet. Innredningen består av String-hyller. Her står alt av ekstrautstyr til kjøkkenet som de ikke bruker til daglig.