Moderne design i sveitserhuset

Hjemme hos industridesignerne er moderne designobjekter en selvfølge

Moderne liv i gammelt hus
© Inger Marie Grini

Industridesignerne Anette og Fredrik i Tønsberg ville ikke la sjansen gå fra seg da de kom over det gamle, forfalne huset i den forvokste eplehagen. De har skapt et moderne hjem av det gamle, uinnredede huset, der det romantiske blir kontrastert av moderne design.

Nytt og gammelt
© Inger Marie Grini

Huset er opprinnelig et tømmerhus i dragestil fra 1913. Gammelt møter nytt i en heldig miks i vinterhagen. Stolen Slow Chair er fra Vitra, og er tegnet av brødrene Boroullec. Bordet heter DLM og er fra Hay. Industrilampen er kjøpt i butikken Nr 13 i Tønsberg.

Gammeldags romplan
© Inger Marie Grini

Anette og Fredrik liker å kombinere gamle møbler med moderne design, og forsøker å ikke ta inn mer ting enn de trenger i hjemmet sitt. Da de overtok huset, var det nesten urørt, og hadde verken bad eller kjøkken. Den gammeldagse romplanen med kvadrartiske rom og ildsted i hvert rom i første etasje, er beholdt.

Håndslipte gulv
© Inger Marie Grini

Gulvene er nedslitt og bærer preg av å ha blitt brukt i generasjoner. Eierne har slipt alle gulvene for hånd
for å beholde kurvaturene og spillet i gulvet - et grept som er med på å gjøre huset levende og unikt. Etter slipingen har de malt i en lys grå farge.

Grå favorittfarge
© Inger Marie Grini

Veggene ble først malt hvite, men da minnet huset dem for mye om en sommerhytte. Med ulike gråtoner ble uttrykket til slutt slik som de ønsket. Rullebordet er fra de danske brødrene Krüger.

Fra dragestil til sveitserhus
© Inger Marie Grini

Huset ligger i et av Tønsbergs eldste villastrøk, Solvang. Området bærer navnet Solvang på grunn av de fine solforholdene. I 1921 ble huset bygget om til sveitserstil og er nå å regne som et sveitserhus.

Lyst og nakent soverom
© Inger Marie Grini

Foreldresoverommet har utsikt over fjorden gjennom de store vinduene. Rommet er enkelt innredet for å gi ro. Lyspæren i taket med farget ledning er fra NUD.

Kjøkken fra Kvik
© Inger Marie Grini

Fargepaletten med grått, hvitt, sort og tre er tydelig også på kjøkkenet. Kjøkkeninnredningen og benkeplaten i kompaktlaminat er fra Kvik. Arbeidslampen Tolomeo fra Artemide gir godt og mobilt arbeidslys ved kjøkkenbenken. Taklampen er fra Lightyears.

Skandinavisk i gangen
© Inger Marie Grini

Knottknaggene i entreen heter Ohook og finnes i mange farger, fra den dnakse produsenten Helgo. Vesken er fra norske Moo.

Lite bad
© Inger Marie Grini

Huset var et av de siste i kommunen som fikk innlagt vann. Badet er ikke så stort, men er praktisk og delikat innredet. Håndkleet er fra Missoni.

Gamle funn
© Inger Marie Grini

Det er ikke bare designmøbler å finne hjemme hos industridesignerne. Den gamle pinnestolen på kontoret stod i huset da familien kjøpte det. Anette har gitt den et strøk med sjokkrosa farge. Effektfullt!

Smekker skrivepult
© Inger Marie Grini

Skrivebord tar ofte stor plass, om man ikke snekrer et selv, da. Sønnenes skrivepult er selvsnekret, og industrilampen er et garasjefunn.

Still ut lekene
© Inger Marie Grini

Med en enkel, hvit vegghylle på veggen i barnerommet kan barna lage små utstillinger med sine fineste leker. Dekorativt og ryddig på en gang - men husk å vise dem støvkosten...