Et moderne tømmerhus

Interiøret er i tre, utsikten består av tre, ja, eierne av det arkitekttegnede huset klatret til og med opp i et da hjemmet skulle planlegges.

Naturlige materialer
© Inger Marie Grini

Huset består av naturlige materialer­ som krever lite vedlikehold. Innredningen er skreddersydd av en møbelsnekker, og den eneste malte flaten er gulvet i overetasjen, som er oljet. De klassiske­ jærstolene, som i dag produseres av Aksel og Slaake, underbygger det naturlige uttrykket. Lampen 265 er designet av Paolo Rizzatto for Flos.

Stil i takt med omgivelsene
© Inger Marie Grini

Det arkitekttegnede huset i Sandefjord­ har et boareal på 200 kvadratmeter. Huset, som er tegnet av Knut Hjeltnes, sto ferdig i 2012.
I stedet for å flate ut tomten, er huset bygget i takt med omgivelsene­, noe som har gitt rom for tre etasjer i et område hvor grensen i utgangspunktet­ er satt til to. Hjemmet­ er nærmest vedlikeholdsfritt med fasade i fibersement og innvendige elementer i tre, betong og fiber­sement.

De runde vinduene rammer inn naturen utenfor og gjør at kunstverk på veggen blir overflødig.

Rene linjer
© Inger Marie Grini

En innebygd arbeidspult strekker­ seg gjennom de to sove­rommene i underetasjen. Et vindu er satt inn over bordplaten mellom de to rommene, noe som ivaretar de rene linjene og sikrer mest mulig dagslys. Sosialt er det også! Notatbøkene er fra Granit, mens lampen Cestita er designet av Miguel Milá for Santa & Cole.

Furuplater og lysinnfall
© Inger Marie Grini

Furuplater er brukt i hele huset, også på kjøkkeninnredningen. Et smalt vindu i taket gir lysinnfall over kjøkken­benken i fibersement­, samme materiale­ som fasaden på boligen. Skjære­brettene i eik er fra Raumgestalt.

En huleaktig følelse
© Inger Marie Grini

Vegger, tak og gulv i tre gir stuen en lun, nesten huleaktig følelse, og det varme materialet gjør møbler nærmest overflødig. Innredningen er derfor holdt enkel, med sofaer fra Erik Jørgensen, og en arvet lenestol samt små fleksible bord designet av Thomas Bentzen og et gulvteppe fra Kasthall. Keramikken er av Guri Sandvik.

Nydelig utsikt hver morgen
© Inger Marie Grini

Innebygde skap på soverommet gir rikelig med oppbevaring, mens det store vinduet sørger for en nydelig utsikt­ hver morgen. Senge­teppet Mega Dot er fra Hay.

TIPS! Abonnér på vårt nyhetsbrev, og få inspirerende boligreportasjer fra oss hver uke.

Dekorativt innslag
© Inger Marie Grini

Fra inngangspartiet ser man tvers gjennom huset. Dermed blir den skulpturelle trappen ikke bare et vakkert­ element innvendig, men også et dekorativt­ innslag fra utsiden.