I dette hjemmet møter Skandinavia det italienske middelhavet

Da Christina og familien kom tilbake til Danmark etter 20 år i Italia, ble den klassiske villaen deres innredet deretter: Med et sus fra et slags nordisk middelhav.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Det opprinnelige kjøkkenet fra 70-tallet er smart pusset opp. Frontene er lakkert i en ren, lyseblå farge, mens ny benkeplate i marmor og detaljer i messing gir helheten en deilig dose luksus. Gräshoppa-pendlene i blågrått, designet av Greta M. Grossman og produsert av Gubi, føyer seg nydelig inn i fargepaletten ellers i rommet.

Nordisk middelhav

Når to verdener møtes er det ofte duket for spennende resultater – også for den danske designeren Christina Brangstrup Arnoldi og hennes sicilianske mann Luca Coffa.

De to traff hverandre mens Christina var utvekslingsstudent i Milano i 1994, og flyttet siden til Sicilia hvor de ble værende til 2013. Da var tiden moden for å ta med sønnen Oliver på 13 år til Danmark.

– I Danmark er alt så godt tilrettelagt for barn og unge. Utover det har jeg også mange venner her og en fantastisk familie, som jeg har savnet, forteller Christina.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Den lyse 2 fiskebensparketten er gjennomgående og bidrar til en lun atmosfære, også på kjøkkenet. Armaturen er fra Quooker, mens kjøkkenhåndklærne er fra Vipp.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Hverdagsspise- stuen er omringet av vinduer fra gulv til tak, hvor lysinnfallet treffer interiørets natur- lige fargepalett og fremhever hjemmets nordiske DNA. Hans J. Wegners JH 811- stoler er vintage, og på det spesiallagede spisebordet står en Cobra-kanne og -lysestaker fra Georg Jensen. Bolle-lysekronen er av Massimo Castagna for Gallotti & Radice.

Designtradisjon og italiensk eleganse

Med lidenskap for italiensk design og kultur har familien funnet seg til rette i en klassisk, dansk villa fra 1920 i Charlottenlund. Her møter skandinavisk designtradisjon lekker italiensk eleganse, innpakket i en tydelig nysgjerrighet for å utforske nye former, uttrykk og materialer.

– Jeg har dyp respekt for de skandinaviske mestrene, som hadde en helt unik forståelse for håndverk og materialer i kombinasjon med funksjon og ærlighet. Samtidig trekkes jeg også mot de italienske designikonenes intellektuelle og konseptuelle tilnærming til design, forklarer Christina.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Spisestuene ligger på rekke i den åpne planløsningen, hvor dagslyset strømmer fritt mellom de ulike sonene. I forgrunnen har et spesialtegnet spisebord fått selskap av vintage-varianter av Hans J. Wegners JH 811-stoler, og Bolle-lysekronen av Massimo Castagna for Gallotti & Radice. Speilet i bakgrunnen er også vintage, mens puffen er Christinas egen kreasjon fra La Famiglia Furniture.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Gjentakelser av farger og uttrykk binder sammen sonene i villaen på nydelig vis – som her, hvor Ilva-sofaen i blå velur nikker nydelig til Christinas egendesignede puff fra La Famiglia Furniture i samme materiale. På et vintage barbord står Christian Dells originale Kaiser Idelllampe, i dag produsert av Fritz Hansen.

Balanse mellom fint og rått

Designeren og arkitekten driver møbelvirksomheten La Famiglia Furniture og designstudioet Casa Christina, som hjelper private kunder med alt fra arkitektur og interiør til mote. I løpet av tiden sin i Italia tegnet og pusset Christina opp flere villaer og vingårder, og hun så umiddelbart potensialet i de 240 kvadratmeterne familien nå bor i.

Lyset i villaen var nemlig helt spesielt og planløsningen full av muligheter. Flere vegger ble revet for å skape den lette og luftige stemningen, som i dag er blant husets frem- ste kvaliteter. Nye bad ble bygget, og kjøkkenet fra 70-tallet modernisert. Med lakkerte fronter i lyseblått, ny benkeplate i marmor og detaljer i messing, er kjøkkenet blitt et helhetlig fokuspunkt i hjemmet. Den lyse fiskebensparketten er gjennomgående i huset og gir det enkle, moderne hjemmet en lun og hyggelig stemning. Alle veggene er malt i en lys, grålig farge, som rammer interiørets rene linjer og luksuriøse detaljer inn i en dus og atmosfærisk helhet.

– Huset er blitt akkurat slik som vi ønsket oss, med flytende overganger mellom rommene, et nydelig og naturlig lys og en fin balanse mellom mykt, rått og italiensk. Det er i disse møtene det oppstår noe helt spesielt for oss.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Christina har en forkjærlighet for Gubis estetikk, og har blant annet sikret seg produsentens Stay-lenestoler i polstret japansk silke, designet av Space Copenhagen. I taket, en Bolle Sola-pendel av Massimo Castagna for italienske Gallotti & Radice.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Interiøret spiller gjennomgående på kontraster mellom mykt og stramt – også i lesehjørnet ved peisen, nydelig oppsummert av den geometriske First-lenestolen og -puffen i myk velur, designet av Massimo Castagna for Gallotti & Radice. Gravity-gulvlampen er av Space Copenhagen for Gubi.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

I det åpne trapperommet i villaen i Charlottenlund er en Beetle-stol av GamFratesi for Gubi i gråblå velur en nydelig, taktil forlengelse av veggene i lysegrå maling fra Flügger. Vegglampen er vintage, kjøpt hos elseschneider.com

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

På soverommet sørger et grått vegg til vegg-teppe for en subtilt eksklusiv helhet. Nattbordene og puffen er designet av Christina for La Famiglia Furniture, mens Bestlite-vegglampene er av Robert Dudley Best, produsert av Gubi. Sengeteppet er fra Geismars, mens det grå pleddet er fra Society .

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Arbeidsrommet er enkelt innredet med få, skulpturelle komponenter. Skrivebordet og hyllene er designet av Christina for La Famiglia Furniture, mens Beetle-stolen i velur er av GamFratesi for Gubi. Christian Dells bordlampe er vintage.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Badet er klassisk innredet med fliser, håndvask, armatur, speil og vegglamper fra Fired Earth.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Fra stuen kan man trå ut i den store, frodige hagen, hvor familien nyter utelivet sommeren rundt.

© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Villaen fra 1920 måler 240 kvadratmeter og ligger i grønne omgivelser i idylliske Charlottenlund utenfor København.