Herskapelig, moderne og helt utenom det vanlige

Med et spesiallaget kjøkken, veloverveide fargevalg og en skjønn kombinasjon av designermøbler og loppefunn, er denne villaen i en klasse for seg selv.

Køkken sildebensmønster nordisk dansk design
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Mia Dalgas har tatt plass i sitt nye kjøkken, på en CH56-barstol i skinn av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Den store kjøkkenøya i det spesiallagde kjøkkenet er i samme fiskebensmønster som gulvet, og vokser formelig opp fra bakken. Med øvrige kjøkkenfronter malt i samme nyanse som veggen – My Retreat fra Flügger – blir øya som et bord i rommet, og kjøkkenet får et mer stueaktig preg. Lysekronen er fra Almerich, bildet på veggen er av Cathrine Raben Davidsen, mens Troll-vasen med friske blomster er designet av norske Andersen & Voll for Menu.

Drømmehuset i Charlottenlund

Det høres kanskje ut som en klisjéfylt kjærlighetshistorie, men Mia og Peter Dalgas behøvde bare å se på hverandre før de la inn bud på drømmehuset i Charlottenlund nord for København.

– Vi så de høye veggpanelene og de nydelige takene og var ikke i tvil. Vi kikket bare på hverandre før Peter gikk til eiendomsmegleren og la inn bud, forteller Mia.

Huset på 215 kvadratmeter var i fin stand og innflytningsklart da paret overtok, men planløsningen var ikke optimal. Begge jobber med design – Mia som markedssjef i Menu og Peter som Executive Creative Director i reklamebyrået Yellow – og som to kreative hoder så de tydelig potensialet.

De ga seg i kast med en omfattende renovering, hvor de blant annet byttet om på stuer og kjøkken. Sammen med sine to barn bodde de i kjelleren mens arbeidet pågikk.

– Selv om barna syntes det var superhyggelig, var det litt lenge å bo der nede, sier Mia, men legger til at det hadde sine fordeler å være så tett på prosessen.

– Vi kunne følge utviklingen daglig, og det var selvsagt nyttig og smart å være lett tilgjengelige for entreprenør og håndverkere underveis.

køkken sildebensmønster dansk design barstol
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Blanke detaljer i glass og metall skaper en moderne og delikat kontrast til de store flatene i tre.

Snekker-kjøkken ble state of the art

Utover nye gulv og byggingen av et gjestetoalett i underetasjen, var det særlig det spesiallagde kjøkkenet som tok lang tid å fullføre.

Kjøkkenet er, som en stor del av husets øvrige grunnplan, laget med hjelp fra arkitekt og designer Peter Wedell-Wedellsborg. Hovedattraksjonen i det estetiske kjøkkenet er en 4,5 meter lang kjøkkenøy, som bygger videre på tregulvets fiskebensmønster.

– Vi visste at vi ville ha et «state of the art» snekkerkjøkken, og her var Peter en fantastisk god hjelp. Som arkitekt så han rommet som en helhet, samtidig som han har et godt øye for lekre finesser. Ideen hans om å kle kjøkkenøya i samme mønster som gulvet forsto vi da han forklarte det som en «terminator», som stiger opp av jorden. Det hørtes gøy ut, og vi ville gjerne ha noe unikt som ikke ligner på det alle andre har, sier Mia.

Spisestue sildebensmønster Menu pendel dansk design
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Nydelige panelvegger, lange gardiner og møbler i dype juveltoner gir spisestuen en luksuriøs atmosfære, som likevel oppleves lys og lett på grunn av de store vinduene. Over vintagespisebordet henger Chambers-lysekronen av Søren Rose for Menu, som også produserer Afteroom Plus-stolene av Afteroom. Det tykke gulvteppet er fra Bolia og i hjørnene står Hans J. Wegners CH33T-stoler fra Carl Hansen & Søn.

Køkkenø køkken pendel spisestue menu
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Først og fremst et hjem

I dag er kjøkkenet husets samlingspunkt, både i hverdagen og når familien har gjester på besøk.

– Det er viktig for oss at hjemmet er et hus man bor i, og ikke et museum. Her er det alltid fullt av mennesker, barn og middagsselskaper, og det skal interiøret vårt legge til rette for, sier Peter.

Entre lysindfald sildebensgulv
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Med øye for små detaljer

Parets interesse for design og godt håndverk viser tydelig igjen i interiøret, der moderne design er blandet med små, personlige funn, som gir hjemmet personlighet.

Før familien flyttet til huset i Charlottenlund bodde de to år i Los Angeles, og inspirasjon herfra har også satt sitt tydelige preg på interiøret.

paneler velour stue spejl
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

De klassiske panelene tar seg nydelig ut etter et strøk maling, og oppsummerer hva Mia og Peter falt pladask for første gangen de så huset. Den oransje Harbour-stolen i velur av Norm Architects for Menu er en nydelig aksent mot de kjølige veggene i blått. Speilskulpturen er fra Reflections Copenhagen.

Tilbaketrukken hotellatmosfære

– Etter å ha bodd i utlandet har det i langt større grad gått opp for oss at innredning er mer enn lyst treverk og lyse gulv, som man jo ofte ser i Skandinavia.

Vi valgte derfor å legge tykke, mørke gulvtepper i hele overetasjen. Resultatet er blitt særlig bra på soverommet, der vi har fått akkurat den litt moderne, huleaktige hotellstemningen vi var ute etter.

Kontor sildebensgulv dansk designstol paneler
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

En del av arealet som tidligere var kjøkken er brukt til gjestetoalett, mens resten av plassen er blitt til et L-formet kontor. Veggpanelet er forlenget og taklister montert for å gjenskape husets opprinnelige stil. CH33T-stolen er av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Bordlampen er fra Menu.

stue dansk design stuebord gulvlampe violinfigen
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Stuen er innredet med nye og gamle klassikere, som kler den ærverdige og tidløse arkitekturen. PK61-sofabordet av Poul Kjærholm produseres av Fritz Hansen, teppet er fra Kasthall, og den store Twiggy-gulvlampen av Marc Sadler er fra Foscarini. CH25-lenestolen i flettverk er av Hans J. Wegner fra Carl Hansen & Søn, og den klassiske flaggermusstolen i konjakkfarget skinn har, som mange av husets møbler, fulgt paret i mange år. På Plinth- marmorbordet av Norm Architects står Phare-lampen av Stanislaw Czarnocki/ECAL, begge for Menu, mens Échasse-vaser i glass av Theresa Arns fra samme produsent myker opp med sine runde former.

installation gulvvase sildebensmønster Menu
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Close-up av en installasjon paret kjøpte i et supermarked i California. Gulvvasen er Échasse fra Menu.

Soveværelse enkelt velour stol sengetæppe gardiner
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Soverommet er enkelt innredet for å fremmane en hyggelig hotellstemning. Det marokkanske sengeteppet, kjøpt på loppemarked i Los Angeles, står fint til rommets mørke toner og vegg til vegg-teppe fra Garant, som brytes opp av tykke, safranfargede velurgardiner. Afteroom-stolen og Pepe-speilet er begge fra Menu.

Gæstetoilet lavasten håndvask messing armatur
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Også her er gulvet lagt i fiskebensmønster. Både fliser og håndvask er i lavastein fra firmaet File Under Pop, og da veggene er malt i sart rosa, falt valget på et messing-armatur. Speilet er Darkly Mirror fra Menu.

lysindfald væg-til-væg tæpper loftslamper Geranium
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Gulvet i overetasjen er dekket med tykke vegg-til-vegg teppe fra Garant. Lampene fra Design By Us er laget spesielt til den Københavnske Michelin-restaurant Geranium. Heldigvis for Mias var det fire lamper til overs som hun fikk kjøpe. Gazellehodet er en gave fra en onkel.

Badeværelse badekar dansk design stol Reflections
© Birgitta Wolfgang/Sisters Agency

Badet er nokså likt slik det så ut da familien flyttet inn, bortsett fra rosafargen på veggene og et stort, dekorativt speil fra Reflections Copenhagen. CH88-stolen er designet av Hans J. Wegner og skapene av Mogens Koch, begge fra Carl Hansen & Søn.