© birgitta wolfgang bjørnvad

Familien skapte en luksuriøs oase på Ibiza

Tanja og Lars forlot Skandinavia til fordel for en solfylt spansk øy. Roen og den avslappede livsstilen var noe av det som tiltrakk dem.

Et helt unikt liv på Ibiza

Å bo på en solskinnsøy omgitt av hav og mennesker som faktisk er så privilegerte at de kunne slått seg ned hvor som helst i verden, skaper en spesiell atmosfære. Tanja Ting og Lars Bruun har bodd her i snart 20 år, og de har aldri angret på at de forlot København med sine to barn og skapte seg et annerledes liv på Ibiza.

– Tvert imot, hver eneste dag er vi takknemlige for at vi får bo her. Været var viktig for oss, men det var selve stemningen vi falt for. Folk er utrolig positive og åpne. Du får lov til å være den du er uten at noen dømmer deg, sier Tanja Ting, og legger til at den fantastiske naturen og strendene også var en avgjørende faktor.

uhøytidelig oase på ibiza

Inngangspartiet er vakkert og enkelt. Den hvitkalkede muren og det gylne treverket i verandataket skaper en glidende overgang mellom ute og inne. Vegglampene og de røffe trebenkene er kjøpt lokalt. Hunden Zafi elsker å ligge foran huset og er flink til å si fra når det kommer besøk.

© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøjtidelig oase på ibiza

En overbygget terrasse skjermer for den sterke stolen. Plantene er tilpasset middelhavsklimaet og ikke krever ikke så mye vedlikehold. De står dessuten fint til den hvitkalkede fasaden.

© birgitta wolfgang bjørnvad

En liten oase ble til et hjem

Hjemmet deres ligger midt på øya og er en «finca» fra slutten av 1970-tallet. Det ligger fredelig og privat, men likevel nær landsbyen Santa Gertrudis, som antakelig er den mest internasjonale på Ibiza.

Området har alltid vært et av parets favoritter, og selv om tomten nesten lå helt skjult i et villnis av furutrær, så de straks mulighetene.

– Det var allerede et stort svømmebasseng her, og det var lett å se hvordan vi kunne bygge om huset og gjøre dette til vår egen lille oase.

uhøytidelig oase på ibiza

Store fliser knytter huset og bassengområdet sammen. Det varme klimaet gjør at bassenget kan benyttes i minst åtte måneder av året.

© birgitta wolfgang bjørnvad

En vakker forandring

Huset har fått veranda med tak på begge sider, og inne har de revet vegger, lagt nytt steingulv med varme, satt inn eikedører og installert ny belysning. Innredningen er enkel og luftig med hvitkalkede vegger og synlige trebjelker – to ting som er typisk for boligene på øya.

– Vi fjernet faktisk det meste i huset og begynte forfra, og fremdeles bygger og endrer vi på småting, forteller hun.

uhøytidelig oase på ibiza

På venstre side av huset står et stort steinbadekar fra Bali, og utedusjen ved muren blir brukt mesteparten av året. Et par trestubber er både praktisk og naturlig ved siden av badekaret.

© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøytidelig oase på ibiza

Tanja og Lars fotografert ved Land Roveren, som passer til det krevende terrenget på øya. Grusveiene kan nemlig være både bratte og smale.

© birgitta wolfgang bjørnvad

Den daglige roen avspeiler omgivelsene og huset

Huset er fullstendig selvforsynt, og alt går på solenergi. De har også egen brønn. Å ha en egen drikkevannskilde er en stor fordel når du bor på en liten middelhavsøy.

Uteområdet er en like stor del av hjemmet som selve huset, og alt er anlagt på nytt, bortsett fra noen store trær som fikk lov til å stå igjen.

uhøytidelig oase på ibiza

Tanja på stien mot bassenget. Paret har valgt å understreke uterommet rundt bassenget med planter og naturstein.

© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøytidelig oase på ibiza

Soverommet har enkle hvite vegger og lysegrå sjalusidører. Gløden i de afrikanske mahogni-dørene står godt til de store rødlige flisene.

© birgitta wolfgang bjørnvad

Et ekstra rom utenfor

Ved bassenget har de kledd et anneks med naturstein, og lagt deler av området under tak. I tillegg har de laget et eget område med utedusj og et stort utendørs badekar.

– Vi lever jo ute mesteparten av året, så den store verandaen er en viktig del av huset. Vi kaller den «utestuen», og både hagen og basseng-området er en del av «innredningen». Bare i vintermånedene tilbringer vi kveldene og morgenene innendørs.

uhøytidelig oase på ibiza
© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøytidelig oase på ibiza
© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøytidelig oase på ibiza
© birgitta wolfgang bjørnvad

Fokus på enkelhet og god kvalitet

Det er noe uanstrengt over livet, stilen og eiendommen. Bassenget, utendørsbadet i grønne omgivelser, kjøkkenhagen og Tanjas smykke- verksted – alt gir en følelse av det gode liv.

– Vi legger stor vekt på design. Vår skandinaviske bakgrunn har helt klart påvirket oss. Det er for eksempel stor forskjell på å se kunst i et galleri og den kunsten vi faktisk vil ha hjemme. Vi liker best kunst som passer inn uten å ta for mye oppmerksomhet. Vi har ikke lyst til å måtte forholde oss til et maleri. Vi vil heller ha noe som glir inn i miljøet. Det samme gjelder møblene. Det viktigste for oss er å skape en atmosfære hvor alle føler seg vel, sier Tanja.

uhøytidelig oase på ibiza
© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøytidelig oase ibiza

Høytsittende vinduer og skodder gir en landlig følelse rundt det lange, gamle kjøkkenbordet. Bordet og det antikke skapet fulgte med huset. De har renset bordet og skåret ned beina, slik at høyden passer til Arne Jacobsens Syverstoler som står rundt. Den gamle skipslampen fant de i garasjen.

© birgitta wolfgang bjørnvad
uhøjtidelig oase ibiza

De hvite veggene og rene linjene understreker det rolige tempoet på øya. Rommet er ganske uhøytidelig innredet med et par flotte design-møbler. Lenestolen er en Elephant Chair i eik og skinn fra Norr11, og Arne Jacobsens Syverstol er i kirsebærtre. Det lille sidebordet Phantom Table i støpejern er fra 101 Copenhagen. På veggen henger et verk av Nils Wengler, og på gulvet et portrett av datteren tatt av fotograf Lars Bruun.

© birgitta wolfgang bjørnvad

En harmonisk sammensmeltning av det spanske og skandinaviske

Det spanske og skandinaviske smelter sammen, uten at det er noe de har tenkt spesielt på. Det har vært en prosess som speiler livet deres på øya – organisk og med sans for kvalitet og øyeblikket.

uhøytidelig oase ibiza

En hyggelig stuekrok med kort vei til uteområdet og kjøkkenet. Den blå kanten på det antikke kinesiske teppet er et friskt innslag i de naturlige beige- og gråtonene. Lenestolen er en Elephant Chair fra Norr11, sofaen er fra B&B Italia, og sidebordet Phantom Table i støpejern er fra 101 Copenhagen. For at det skulle få et litt mer rustikk utseende, har sofabordet fra Poliform fått ny bordplate. Peisovnen er i bruk hele vinteren.

© birgitta wolfgang bjørnvad