Dette huset vil ta pusten fra deg

Gammelt og nytt, unikt og selvlaget har gjort det ubeskrivelig vakkert.

© Helenio Barbetta/Living Inside
Det er Christophe de la Fontaine, som har jobbet som designer for Patricia Urquiolas studio i Milano i flere år, og kona hans Aylin Langreuter, som har pusset opp, innredet og bebor dette 1001 natt-aktige slottet i Neukirchen utenfor München. Paret hadde behov for større plass, ikke bare til seg selv og de to barna sine, men også til det nye selskapet sitt. Aylin er kunstner og filosof, og for tre år siden startet de to design- og interiørselskapet Dante Goods and Bads. Dante, som i den italienske dikteren, en referanse som er beskrivende både for det poetiske ved produktene de lager og det nye hjemmet de har skapt.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Det kreative paret er opptatt av å trekke linjer mellom fortid og nåtid i arbeidene sine. Aylin har laget flere kunstverk hvor hun uredd går inn i Gustave Dorés univers og oppdaterer den franske kunstnerens dramatiske illustrasjoner med elementer fra samtiden.

Det var den samme holdningen som lå til grunn da familien bestemte seg for å flytte inn i det gamle slottet. Bygget var bare delvis bebodd da de overtok, men paret lot seg ikke overvelde av verken dimensjoner eller fortid. De gikk inn i prosjektet bevisst på å bevare originale detaljer, og pusset opp slik at familien nå benytter seg av hele eiendommen.

© Helenio Barbetta/Living Inside

En av designhjørnesteinene i Dante Goods and Bads er El Santo Libre-stolen, som kommer i en egen kelimversjon – et materiale som understreker det særegne ved Christophes design.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Veggene på kontoret er kledd med lag på lag med maling og gammel tapet, og resultatet er til forveksling likt nydelige fresker. Paret har tatt dette maleriske aspektet med seg inn i de andre rommene også, og kledd vegger i duse nyanser av rosa og latte, samtidig som de har beholdt den originale gulfargen på gesims og stukkatur i taket.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Soverommet er digert, men føles lunt på grunn av de dusrosa veggene og det store blomstrete teppet fra Kina. Paret er glad i tepper, som dekor, men også til å binde sammen interiøret. Tepper dukker også opp i parets egne kreasjoner på ulike måter.

Gardinstengene er festet en halvmeter over selve vinduet, og understreker på den måten den grandiose takhøyden.

© Helenio Barbetta/Living Inside

Hvert rom i dette slottet er som et lite eventyr, med buede vinduer, en uredd blanding av form og farge, hele tiden i spenningspunktet mellom gammelt og moderne, grandiost og uformelt. Paret har skapt et eget univers, og hvis det noen gang passer seg å trekke frem ordet «unikt» må det vel være nå?

© Helenio Barbetta/Living Inside

Blekrosa vegger mot nøttebrunt tregulv er en eksklusiv kombinasjon, som du ikke behøver bo i et slott for å gjenskape. Over benken, også den fra Patricia Urquiolas Nub-serie fra Andreu World, henger et maleri av Aylin, mens Charles Schumanns sølvkopper har fått plass på Christophes Kind of Family-bord. Gulvlampen er funnet brukt.

© Helenio Barbetta/Living Inside
I kjøkkenvinduet står Charles Schumanns Hommage-glass og vase sammen med karaffelen Format, designet av Christophe for Rosenthal.

© Helenio Barbetta/Living Inside
Kjøkkenet er både tradisjonelt og moderne, akkurat som resten av huset. Christophe har selv laget det åpne og oversiktlige hyllesystemet.

© Helenio Barbetta/Living Inside
I entreen står Whenevermore av Jakub Zak for Dante Goods and Bads, en lenestol hvor ryggen kan senkes og bli til et bord. Skulpturene i sement er av Aylin, mens bordlampen Coppola er designet av Christophe for Formagenda.

© Helenio Barbetta/Living Inside
Den herskapelige inngangsdøren er malt i samme nyanse som den art deco-inspirerte knaggrekken Memoir, designet av Jakub Zak for Dante Goods and Bads.