Dette betonghuset er formet som en boomerang

Familien bygde drømmehuset i betong på toppen av en bratt skrent. De ville ikke ha en firkantet boks, men et buet og unikt ­mesterverk.

Betong ute og inne
© Andreas Mikkel Hansen

Arkitekt Rasmus Bak hjalp familien til å realisere drømmehuset i betong. Han har gjentatt materialene – betong og tre – både ute og inne, på store flater og i små detaljer, noe som skaper en overordnet helhet.

– Det handler ikke bare om å lage et fint skall, men også om å videreføre arkitekturen og den ønskede stemningen i alle detaljer, sier han.

Buet vindusrekke
© Andreas Mikkel Hansen

– Konstruksjonen i betong blir et estetisk element med sin vakre stofflighet. Men betong kan virke bombastisk hvis den ikke mykes opp, slik som her, hvor gulvflater, vinduer og dører er i eik, forklarer arkitekt Rasmus Bak.

En buet rekke med dører og vinduer vender ut mot en overbygget terrasse. Den gjennomførte bruken av materialer og linjer gir en stramhet som gjør at de visuelle krumspringene ikke virker uryddige.

Skulpturell betongtrapp
© Andreas Mikkel Hansen

Som en solid skulptur midt i huset står betongtrappen og viser vei opp til stuen fra underetasjen, mens diskré spotter i veggen lyser opp trinnene etter mørkets frembrudd.

Det store, myke teppet fra Massimo markerer loungesonen, som består av en romslig sjeselong fra Meridiani og bordet Turning Table fra Menu.

En arkitektonisk perle
© Andreas Mikkel Hansen

– Vi kjøpte tomten på grunn av plasseringen, forteller eier Kasper Philipsen.

– Den ene siden vender mot et livlig boligstrøk med lekekamerater til barna, mens den andre siden ligger over en bratt skråning formet av istiden, og har en uforstyrret utsikt over fantastisk natur.

Det var ikke en enkel tomt å bygge på, men utfordringen tvang paret til å tenke kreativt. De ville ikke ha en firkantet betongboks, men et personlig og unikt mesterverk.

Det 450 kvadratmeter store huset er formet som en boomerang, og fasaden har krumminger og innhakk. Rundt hvert hjørne og bue venter en ny, arkitektonisk opplevelse.

Lyst kjøkken
© Andreas Mikkel Hansen

Naturlig lys strømmer inn i kjøkkenet takket være vinduer fra gulv til tak på alle vegger. Stemningen er herlig upretensiøs, skapt av et raust spisebord omringet av stoler fra Vitra og &Tradition.

Kjøkkeninnredningen fra Multiform i en støvet grågrønn nyanse, og de ekstra tykke benkeplatene i marmor sementerer husets preg av kvalitet og designmessig tyngde. Barkrakkene er fra Mater, taklampene fra Tal.

Har du sett dette kjøkkenet i betong og lyst tre?

Gråhvit kontrast på soverommet
© Andreas Mikkel Hansen

Betongveggen bærer tydelige merker og flekker fra støpeprosessen. Soverommets hvitmalte vegger gir betongen enda mer fokus og karakter. Reolen på veggen er funnet brukt på Lauritz.com.

Mesterlig marmorbad
© Andreas Mikkel Hansen

Store stykker av marmor, skåret ut fra italienske klipper, dekker vegger og gulv på det det store badet. Badekaret har fått en sentral plassering midt i rommet, med praktisk oppbevaring på siden.