Adventskrans og julepynt
© Lene Samsø

Det egentegnede julehjemmet er preget av en luksuriøs hotellsteming

Her må man gjerne se at det er jul! Hjemmet bærer preg av varme, ærlige materialer og rolige jordfarger.

Moderne trehus

Huset på 180 m² ligger i Espergærde og er bygget i 2018. Her bor Theis sammen med barna Selma på 14 år og Storm på 10 år, og delehunden Milo. Fra de store vinduspartiene kan man se over til Øresund, området som skiller Danmark og Sverige.

© Lene Samsø
Moderne trevilla med stor terrasse

Den store terrassen i tre som omkranser huset blir flittig brukt om både sommeren og vinteren. Her pynter de også med gran og krans på døren.

© Lene Samsø

Man skal ikke være i tvil om at det er jul

Man er ikke i tvil om at det er jul når man besøker Theis Johnson. Allerede når man kommer inn hoveddøren blir man møtt av et pyntet cedartre som byr deg velkommen på en svart marmorpidestall på trappen.

Normalt står det en bananpalme her, men stort sett alle de eksotiske plantene i hjemmet er blitt gjemt vekk på kontoret.

– Det er kanskje litt spesielt, men jeg synes ikke plantene passer helt inn i julen, så de blir byttet ut med grantrær i desember, forteller salgsdirektøren.

Theis Johnson, salgsdirektør hos Menu

Theis Johnson, salgsdirektør hos Menu.

© Lene Samsø
Adventskrans og julepynt

Veggen er malt med Marble Paint fra St. Leo i fargen Bredegade. Theis Johnson er egentlig på jakt etter det perfekte stykket kunst som han vil henge på veggen, men den spesielle malingen gir allikevel struktur og liv slik at veggen kan stå for seg selv uten at den fremstår som naken. De tunge gardinene fra Objekt fyller rommet med en varme, og er med på å understreke den luksuriøse hotellstemningen.

© Lene Samsø

En tradisjon om juletreet

Selv om familien ikke skal holde julaften hjemme i år, har de allikevel et stort juletre i spisestuen som de har kjøpt på julemarkedet i Gurre, som ligger få kilometer hjemmefra.

Det har blitt en fast tradisjon å hente juletreet der, akkurat som det alltid er barna som får lov til å pynte det. Hvert år skriver de ned hvem som satte på stjernen i år, slik at de kan ta det annenhver gang.

– Juletreet er den største selvfølgen i julen, så uansett om vi holder det hjemme er borte, har vi alltid et stort juletre.

Julebord med simpel pynt

Tallerknene er fra Menu, bestikket fra Erik Bagger og vinglassene er Atlantic fra Holmegaard. Stoffserviettene er fra Zara, og er pyntet med eukalyptus og tørket lime.

© Lene Samsø
Rundt spisebord i mørkt tre

Det runde spisebordet Androgyne fra Menu gir en god kontrast til rette linjene i huset, og byr på en hyggelig stemning til julemiddagen. Border er dekket med jordfarger, messing og elementer fra naturen som på vakkert vis spiller sammen med resten av innredningen. Stolene og teppet er begge fra &Tradition

© Lene Samsø
Adventskrans med hvite lys

Theis Johnson har brukt et stort fat i naturstein fra &Tradition som base for årets adventskrans.

© Lene Samsø

Hotellstemning som en del av innredningen

Theis Johnson har selv tegnet huset som han flyttet inn i for fem år siden sammen med sin daværende kone og barna deres. Han ønsket å skape et hjem som hadde litt luksussommerhus og hotellstemning over seg.

– Jeg har alltid reist mye, så jeg har helt sikkert blitt dratt mot en hotellstemning. Det har jeg prøvd å skape ved hjelp av de lange gardinene og det store badet som har blitt innredet med det lille ekstra.

Julegaver flott innpakket

I løpet av desember kommer det flere og flere gaver under treet som barna kan gå og glede seg til.

© Lene Samsø
Juletre med julekuler

Juletreet er holdt enkelt med kuler i hvite og brune nyanser.

© Lene Samsø

Maskulinitet og femininitet i samspill

Theis har valgt å innrede med varme og ærlige materialer som tre, stein og marmor, som sammen med de tunge gardinene, myke teppene og fløyel gir et perfekt samspill og balanse mellom det maskuline og feminine.

– Det viktigste for meg var å skape et hjem hvor det er behagelig å være. En base hvor det er varmt og hyggelig, med plass til at man kan slappe av og lade opp, forteller Theis Johnson.

Juledekorasjoner

Små oppsats med kongler, levende lys og pynt skaper julesteming på kjøkkenet.

© Lene Samsø
Moderne kjøkken med flott julepynt

Kjøkkenet er husets hjerte og går på vakkert vis i takt med resten av innredningen, som om det nesten var et møbel. Kjøkkensystemet er fra IKEA og frontene i brunet eik er fra Surface designet av Norm Architects for Reform. Kjøkkenbenken og veggplaten er Pietra Di Fossena-marmor fra Borderstone. Lampen er Long John fra Rubn som med sine messingdetaljer på elegant vis matcher kjøkkenhåndtakene.

© Lene Samsø
Stue med grønn sofa og julepynt

Stua, som ligger i en forlengelse av kjøkkenet og spisestuen, er også holdt i jordfarger og grønne nyanser. Utgangspunktet er den store, myke fløyelssofaen fra Menu. Her er det plass til at hele familien kan slappe av og kose seg med julehygge og julekalendere. Taklampen er fra &Tradition, vegglampen er Schottlander Mantis BS2, og teppet er Unika fra Nanna Sylvester Interior.

© Lene Samsø

Julepynt i tråd med hjemmets stil

Fargene er holdt i rolige jordfarger, og flere av veggene er malt med Marble Paint fra St. Leo, som gir varme og liv til rommene.

Jordfargene går igjen i julepynten, som er spredt diskret og elegant rundt omkring i huset som små oppsatser. Selv badet og soverommet har fått et lite dryss med jul.

– Det skal passe inn med resten av innredningen slik at det ikke støyer for mye. Samtidig skal man jo kunne se at det er jul, sier Theis.

Sofabord med glassplate og personlighet

Et lite og fint glasskrin fylt med minner pynter opp sofabordet fra &Tradition. Det er en blanding av minner fra Theis Johnsons besteforeldre - blant annet fyllepnenen og vektskivene - en stein fra en reise til Maldivene og farens gamle bilnøkler. Skrinet fungerer som en livskollage av gode minner som han stadig vekk skifter ut.

© Lene Samsø
Moderne og enkel trappeoppgang

Det skulpturelle cedartreet er pyntet med morsomme julekuler som barna Selma og Storm har fått lov til å kjøpe. Det må jo selvfølgelig være litt humor i innredningen slik at det ikke blir for perfekt. Batman dukker også opp flere ganger igjennom huset, ettersom figuren har en helt spesiell betydning for Theis Johnson.

© Lene Samsø
Soverommet med et stort vindusparti og vakkert lys

Soverommet oser også av hotellstemning ved hjelp av de tunge gardinene. Den skarpe vintersolen reflekteres vakkert på gardinene. Sengeteppet er fra Menu.

© Lene Samsø

En terrasse med flere funksjoner

Eiendommen ligger med utsikt over Øresund, som skiller Danmark og Sverige, og fra de store vinduene kan man se soloppgangen. Hele veien rundt huset er det bygget en terrasse i tre, som er med på å understreke følelsen av luksussommerhus. Her har de pyntet med gran og lyskjeder.

Det er her det blir holdt fester om sommeren med fargelamper og hjemmebygget bambusbar. Og det er også her naboene kommer forbi til gløgg og epleskiver de kalde og vakre desemberdagene.

– Det er nettopp det som er så flott med julen. For meg er julen tiden hvor vi samler alle vi er glad i og koser oss litt ekstra mye.

Stort bad med badekar

Theis Johnson går aldri i dusjen innenfor - derimot bruker han dusjen utenfor året rundt.

© Lene Samsø
Badet i svart og hvitt

Badet er innredet i svart, hvitt og grått, og mykes opp med gardiner og et teppe i varme farger fra House Doctor.

© Lene Samsø
Sofabord i stentøy

Menus Androgryne sofabord Kunis Breccia har fått plass i hjørnet. Her har det også sneket seg litt julepynt inn sammen med ulike funn fra naturen og en utstoppet fugl.

© Lene Samsø
Svart trehus med stor terrasse

Rundt terrassen henger det en lyskjede som får lov til å henge hele året og lyse opp det svarte trehuset.

© Lene Samsø

LES OGSÅ