© Pathou Studio

Denne boligen gir den etterlengtede feriefølelsen - hver dag

Boligen gir en følelse av ferie. Lyse farger, lingardiner og gyllent treverk minner om solfylte hjem i varmere strøk.

Syden i Amsterdam

Lorenzo og Mirella ønsket seg følelsen av å være på ferie selv om de var hjemme, og det ble utgangspunktet for prosjektet. De ville imidlertid beholde leilighetens autentiske preg, som ornamentet i taket og den urbane følelsen som utsikten over Amsterdam gir dem.

For å få til det endret de den originale romløsningen. Rommene ble åpnet opp for å få inn mer lys og bedre sammenheng mellom rommene. De lyse veggene og tregulvene er en nøytral base, mens elementer som børstet eik, oljede takbjelker, mikrosement, messing og lin skaper variasjon og tilfører tekstur.

Et hus fra 1881

De lange, rette linjene i stuen og i overetasjen blir brutt av nøye plasserte buer, som vinduskarmen i stuen og de avrundede veggene i andre etasje. Ved å gjenta materialene blir uttrykket rent og behagelig, men samspillet mellom de forskjellige formene og detaljene fortsetter likevel å overraske. Åpne hyller i mange av rommene gir dem plass nok til å vise kunst og gjenstander de setter pris på. Lorenzo og Mirella, som opprinnelig er fra New Zealand og Brasil, jobber begge innen markedsføring og reklame. Jobbene innebærer mye reise, noe begge liker, og Amsterdam viste seg å være det perfekte stedet å skape seg en base.

– Sammenlignet med andre europeiske storbyer er Amsterdam en rolig og avslappet by, men den er likevel livlig og morsom. Vi har nettopp forlovet oss og følte at det var på tide å finne et sted hvor vi kunne bosette oss. Vi forelsket oss i dette huset fordi det har masse lys, utsikt over en vakker kanal og sjarme fra en svunnen tid – huset er nemlig fra 1881. Interiørdesigner Jelena Obradov fra Obradov Studio har funnet den perfekte balansen gjennom å bevare de opprinnelige klassiske trekkene, men samtidig gi dem en moderne vri, sier Mirella.

En varmende atmosfære

Takket være store mengder lys og naturlige materialer er det en varm og innbydende atmosfære i alle rom, og det kjenner du med én gang du kommer inn i boligen. I det store åpne rommet i første etasje har paret dagslys fra tidlig om morgenen til slutten av dagen. Både Lorenzo og Mirella har funnet sine favorittsteder i huset.

– For meg er det stuen. Hver morgen sitter jeg i sofaen med en kopp kaffe og ser ut over kanalen og kjenner solen varme i ansiktet, forteller Lorenzo.

– Jeg liker meg godt på badet. Treverket, mikrosementen og belysningen gjør rommet til en oase i kalde vintermåneder, fortsetter Mirella. Så oppdraget om å kjenne på feriestemningen hver dag kan man trygt si er vellykket.