STEMNINGSFYLT I HOVEDSTADEN:
© Inger Marie Grini

Herskapelig leilighet i Oslo preget av klassiske og vakre rammer

Costumes sjefredaktør jobber til daglig med skiftende trender, men hjemmet har hun innredet­ for at det skal vare. Lenge.

Selv om Kine B. Hartz til daglig jobber med mote og trender i stadig endring, verdsetter hun varighet når det kommer til interiør. I leiligheten på Adamstuen i Oslo preger solid treverk både gulv og møbler, og med hvite vegger er helheten ren og skandinavisk. Sjefredaktøren i motemagasinet Costume innrømmer at hun nok er en litt mer fargerik person enn det hjemmet indikerer, men det ekstra sprudlet er det familie og venner som tilfører. Og så blomster, da.

– Jeg elsker blomster! Det er to ting jeg bruker mye penger på, blomster og taxi, det gjør livet bedre. Kanskje er det fordi jeg har flyttet så mye, men blomster er en enkel måte å skape et hjem på. Når jeg kjøper blomsterog setter i vaser, føler jeg meg hjemme.

NYE TIDER:
© Inger Marie Grini
KLASSISK SÆRPREG:
© Inger Marie Grini

Kine deler hjemmets 140 kvadratmetre med sin britiske mann Ben, som jobber innen klimafinans, og barna deres Dexter og Sonny på henholdsvis ti og sju år. Familien har samlet julepynt og klenodier fra alle steder i verden hvor studier, jobb og eventyrlyst har ført dem opp gjennom årene – fra Tokyo og Sydney til London, Wales og Washington DC.

– Jeg har funnet mye morsom julepynt i USA, og så var vi nettopp på Sicilia, hvor vi fant noe som var litt kitsch, men fint. Alt passer sammen på et vis. Og det forteller historien om oss.

LYS LETTHET:
© Inger Marie Grini
NATURLIG JUL:
© Inger Marie Grini
REISEMINNER:
© Inger Marie Grini

Da familien etter fire år i et townhouse i den amerikanske hovedstaden flyttet tilbake til Oslo, ønsket de seg en leilighet med litt størrelse. Valget falt på et gammelt oppussingsobjekt fra 1890.

– Jeg har aldri vært en som pusser opp, og har kanskje hatt en mer bohemsk tilnærming til det å bo – du gjør det beste ut av det du har. Denne gangen hadde jeg behov for å skape et ordentlig hjem. Men jeg visste ikke at det var så stress å pusse opp!

RENE LINJER:
© Inger Marie Grini

Ben pendlet fra London under oppussingen, og Kine hadde dermed hovedansvaret for totalendringen av hjemmet. Mellbye arkitekter bisto med ny plantegning i den innledende fasen, mens selve arbeidet ble utført i tett samarbeid med interiørarkitekt Renate Alexandersen i Alex Ark.

– Vi ble veldig godt kjent gjennom prosessen. Vi ble nesten som et gammelt ektepar, sier Kine og ler.

SKREDDERSYDD:
© Inger Marie Grini
VELVÆRE:
© Inger Marie Grini

Lave tak, panel på veggene og en romdeling som ikke matchet familiens krav, er i løpet av ni måneder blitt til et moderne og skreddersydd hjem. Leiligheten har fått en stor bosone, med spisestue, tv-stue og kjøkken i nær tilknytning til hverandre. I stedet for å stjele areal til soverommene er heller en stor entré prioritert.

– Slik får vi plass til alle tingene som gjerne samler seg opp i gangen når man har barn, og vi kan ønske alle gjester velkommen inn samtidig.

GAMMELT NYTT:
© Inger Marie Grini

To bad var også viktig – en en suite og et «guttebad», som familien kaller det. Kine ler, men innrømmer at det bare er hun som bruker det store badet med dusj og badekar. Stort sett, da.

– Guttene liker å ha spa. Da fyller vi karet med vann og såpebobler og så får de et glass melk ved siden av. De er ganske mye oppi der, altså!

VELVÆRESONE:
© Inger Marie Grini
OASE I BYEN:
© Inger Marie Grini