Herskapsleilighet i København med originale elementer

Historien ligger i veggene, sies det. Dette er også tilfellet i denne herskapsleiligheten med utsikt over Kastellet i København.

Lekker leilighet i kongens by
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Herskapsleilighet med orginale detaljer

Det er litt over to år siden Kristine og Andreas kjøpte den herskapelige leiligheten fra 1901. Før de flyttet inn var det mye som måtte endres på, men de var enige om at de originale elementene skulle beholdes. Selv om både kjøkken og bad trengte en totalrenovering, skulle resten av leiligheten bare ha nye strøk med maling.

Spisebordet har Kristine og Andreas tegnet selv og fått laget, stolene rundt er en miks av Eames og Arne Jacobsen, mens skatollet er arvegods. Taklampene er fra Ikea.

Kontraster på kjøkkenet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Nordisk minimalisme på kjøkkenet

Kjøkkeninnredningen er fra Ikea, og er gjort tøff med svarte detaljer i skaphåndtak, armatur og lampe fra Flos. Et ventilasjonsrør er en røff kontrast mot det herskapelige. Likeså er den enkle kjøkkenmøbleringen.

Blanding av bruktfunn, gamle skatter og nye favoritter
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Design side om side med bruktfunn

Sofagruppen er satt sammen av en sofa av Le Corbusier for Cassina og en fra Ilva. Gulvteppet er kjøpt på Lauritz.com. Taklampen er fra en lokal butikk. Skapet i spisestuen er funnet brukt, og står mellom dørene inn til stuen og soverommet. Over henger både nye og arvede bilder i selskap med Mogens Lassens Kubus-stake.

Beholdt det gamle gulvet på badet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Gammelt møter nyt på badet

Terrazzogulvet og de hvite flisene er gamle, men passer fint mot en moderne Ikea-innredning.

Stilige fargekombinasjoner på soverommet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Behageligt farger på soverommet

Faren for sykehusgule vegger er så absolutt til stede på soverommet, men kombinert med syregrønne toner blir uttrykket sært og tøft.