Her er det ikke spart på noe

I denne­­­ italienske drømmen av et hus gjør samspillet­­ mellom­­­ lys og arkitektur­­­ helheten til et kunstverk!

Godt med pusterom i den åpne stuen
© Helenio Barbetta/Living inside

Samspillet mellom arkitektur og naturlig lys er noe av det første man legger merke til når man trår inn i hjemmet. Dynamikken gjør opplevelsen av hjemmet spennende og levende, ettersom farger og skygger fjerner og legger til elementer i interiøret i takt med solen som beveger seg over himmelen.

– Naturlig lys har vært toneangivende i dette prosjektet. Både fasaden og interiøret er bygget opp rundt det naturlige lyset og spillet det gir i møte med vegger og åpne rom, forklarer arkitekt Elena Pancaldi.

I dette lune feriehuset i Italia speiler innsiden omgivelsene utenfor.Se det sanselige hjemmet her!

Oppholdsrommet med den store, myke Extra Wall-sofaen fra Living Divani er midtpunktet i første etasje, hvor man kan lene seg tilbake og nyte eiernes kunstsamling innvendig eller den grønne hagen på utsiden.

Naturlig fra topp til tå
© Helenio Barbetta/Living inside

De har kun benyttet naturlige materialer i huset. Grå stein er brukt på gulvet både innvendig og utvendig, noe som skaper en fin flyt mellom de ulike sonene.

Se de flotte lampene på årets Euroluce-utstilling i Milano!

Over spisebordet Metallico, designet av Piero Lissoni for Porro, henger en skulpturell lysekrone designet av PSLab. Eero Saarinens klassiske Executive-stol for Knoll er trukket i safranfarget silkefløyel fra Dedar, et fargerikt nikk til det store kunstverket i oppholdsrommet.

Heldekt marmor-kjøkken
© Helenio Barbetta/Living inside

Kjøkkenet er dekket i marmor og flere av møblene er spesiallagde i mørkt valnøtt- og eukalyptustre.

Det er spesialtegnet av arkitekten og er en av husets virkelig store juveler. En hel vegg er viet høyskap med fronter i termo-behandlet eukalyptus-tre, mens benkeplaten og vasken i svart marmor fortsetter oppover veggen bak komfyren med et fantastisk eksklusivt resultat. Vi blir her en stund, vi ...

Har du et Ikea-kjøkken! Her er oppskriften på hvordan du gjør det luksuriøst!

Ekslusiv takflate på kjøkkenet
© Helenio Barbetta/Living inside

Se opp! Vi glemmer det kanskje, men taket er også en flate som aktivt kan dekoreres. Som her, hvor komposisjonen av lamper fra PSLab er selve blikkfanget over spisekroken på kjøkkenet. Lekkert!

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Naturlig lys som skaper kunst
© Helenio Barbetta/Living inside

Lyset henter frem varmen i det mørke treet, fremhever den lune dybden i messingen og viser frem det nydelige spillet i marmoren. Store dimensjoner på rommene har også gjort at vi har kunnet bruke helsvarte møbler enkelte steder. Resultatet er maksimal eleganse! forteller arkitekten.

Også det elektriske lyset er nøye gjennomtenkt, og lysekronen i taket er resultatet av et tett samarbeid mellom arkitekten og PSLab i Beirut.

Klassisk med fløyelsmøbler
© Helenio Barbetta/Living inside

Møbelklassikere er trukket om i silkefløyel fra Dedar, mens aksenter i messing er gjennomgående og gir interiøret en perfekt dose glamour – akkurat nok til at helheten føles sofistikert. Taktiliteten i materialene gjør at den stramme, minimalistiske arkitekturen oppleves lun og varm.

Liker du fløyel, bør du ta en titt på disse fantastiske funnene i dype farger.

Spisestuen i første etasje føles nesten som å være ute og spise! Kombinasjonen av brystningen i mørkt valnøttre, Eero Saarinens Executive-stol for Knoll trukket i grønn silkevelur fra Dedar og aksenter i messing bidrar til den eksklusive følelsen.

Renlinjet hjemmespa
© Helenio Barbetta/Living inside

Badet er som et privat spa, utformet i de samme naturlige materialene som går igjen i resten av huset.

Jenny mener krom ikke har den samme utstrålingen som svarte armaturer på et bad. Se hennes fantastiske bad på Snarøya utenfor Oslo.

Luksuriøst hjemmekontor
© Helenio Barbetta/Living inside

Veggen i valnøtt og messing med integrert skrivebord og lampe fra PSLab er blikkfanget på hjemmekontoret i øverste etasje, som også har direkte utgang til takterrassen.

PF2-puffen i lær og messing er designet av Luigi Caccia Dominioni og produsert av Azucena, duftlyset er fra Fornasetti, mens pleddet er fra Society.

Rent og rolig på soverommet
© Helenio Barbetta/Living inside

Rene linjer og rolige nyanser preger gjesterommet i tredje etasje. Vegglampene i messing gir den nøytrale helheten en touch av glamour og er utviklet av PSLab.

Nydelig basseng på taket
© Helenio Barbetta/Living inside

Og akkurat da vi trodde at det arkitekttegnede huset ikke kunne bli stort bedre, finner vi et svømmebasseng omringet av grønne vekster på taket! Når kan vi flytte inn?

Spisesplass ute i det fri
© Helenio Barbetta/Living inside

Fra kjøkkenet kan man bære med seg kaffe og croissanter og nyte frokosten i den hyggelige sittegruppen i hagen, hvor Harry Bertoias nettingstoler for Knoll omringer et bord i samme svarte marmor som er brukt på kjøkkenet. En vakker vegg av bambus skjermer elegant for innsyn.

Disse 10 utestuene er så godt innredet at du nesten glemmer at du er ute!