Her er det designskatter i sprek harmoni

Marius og Linda har sett trender komme og gå. I hjemmet deres på Nordstrand er det gode materialer og de tidløse klassikerne som gjelder.

© Inger Marie Grini

Linda og Marius bor i et funkishus fra 1933, der de har tatt noen spenstige interiørvalg til tross for at de har små barn.

Spisestuen er sammensatt av vakre designelementer i en overraskende, men harmonisk fargepalett. Over bordet fra MDF Italia henger Taraxacum fra Flos. Stolene er en blanding av Jean Prouvés Standard, Charles og Ray Eames' Wire Chair og en svart Y-stol, designet av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn. Det store bildet er et fotografi av Terry Tsiolis.

© Inger Marie Grini

Den lange skjenken i spisestuen er en gammel Montana-hylle, og 
er den aller første designinvesteringen paret gjorde da de flyttet sammen. Lampen er Snoopy fra Flos, designet i 1967 av Achille og Pier Giacomo Castiglioni. Bildet av en fotograferende Patti Smith er tatt av Casper Sejersen.

© Inger Marie Grini

Linda driver den norske avdelingen av svenske Superfront, et firma som skreddersyr oppbevaringsløsninger basert på Ikea-skrog. Det ligger derfor veldig nært hennes jobb å følge med på trender i tiden.

Men jobb og privat er to forskjellige arenaer, og de forbigående trendene er lett gjenkjennelig for dem begge – og ikke noe de hiver seg på privat. For paret var det viktig å pusse opp funkishuset med stor respekt for perioden, og å kunne ta med seg sine tidløse møbelklassikere til sitt nye hjem.

Skjenken er fra Superfront, mens kunstcollagen ble inspirert av et galleribesøk i København. Lampen Taccia er fra Flos.

© Inger Marie Grini

Egget av Arne Jacobsen og
 Fritz Hansen – et heldig bruktkjøp fra København – er perfekt lesestol foran Montana-hyllen.

© Inger Marie Grini

Kjøkkenet er åpnet ut mot spisestuen og holdt like lyst og luftig som resten av huset. Innredningen er 
fra HTH, men det vakreste er nok den heldekkende marmorveggen.

Flaten er kun brutt av viften fra Røros Metall, som er blitt spraylakkert i klassisk hvit, fargen som går igjen på alle flater. Takbelysningen er fra Wigglesworth-Weider, enkle lamper som ofte brukes i gallerier på grunn av sin diskré design.

© Inger Marie Grini

I stuen faller lyset gjennom de gamle originale glassrutene som er beholdt i vinduene. En stemning som kler det klassiske møblementet, som den store beige sofaen fra B&B Italia og PK22- stolene og glassbordet PK61, begge designet av Poul Kjærholm for Fritz Hansen.

Stolene er originalutgaver fra midten av 1900-tallet, og har fått en nydelig patina i løpet av årene. Prikken over i-en er lampeklassikeren Arco fra Flos.

© Inger Marie Grini
Fra stuen er det utgang til en stor grønn hage og en skiferbelagt uteplass med store grønne planter i krukker. Utemøblene er fra Fast Design.

© Inger Mari Grini

Uterommet er delt i to soner, der det ytterste har fått en loungeatmosfære takket være de herlige Skarpö-stolene fra Ikea.

De grønne plantene fra verkstedet Passiflora skaper frodige soner.

© Inger Marie Grini

Badet er tegnet av arkitektkontoret Bozarthfornell, og er inspirert av Linda og Marius' mange hotellopphold. Deres erfaring er nemlig at de fineste badene ofte er laget i marmor!

© Inger Marie Grini

Soverommet til Lucas på åtte år 
er også møblert med gode klassikere. Over arbeidsbordet Compass av Jean Prouvé henger oppbevaringshyllen Uten.Silo fra Vitra, og lampen 265 fra Flos. På gulvet står Charles og Ray Eames' Wire Chair fra Vitra, to Artek-krakker, klassikere designet av Alvar Aalto i 1934, og et teppe fra Ferm Living. Skapseksjonen er fra Superfront.