Han trengte et hvilehjem i svart og hvitt

David Andersen jobber som kreativ direktør, men hjemme trives han best med ro, enkelhet og en svart-hvit fargepalett.

Spisebord av gulvplanker
© Anitta Behrendt
For designer og kreativ direktør David Andersen er et hjem først og fremst en rolig base hvor han kan hvile hodet etter en dag full av farger, mønstre og former. Derfor har han skapt et svart-hvitt hjemmeunivers, med innslag av gråtoner.

David elsker fiskebeinsparkett, og gulvet var en av grunnene til at han falt for denne leiligheten. Bordplaten har han snekret sammen selv, og deretter satt på et understell fra Hay.

Maleriet har han også laget selv. Rundt bordet står Y-stoler designet av Hans J. Wegner for Carl Hansen & Søn.

Stolen ble trukket om med et pledd!
© Anitta Behrendt
David Andersen bor i en 104 kvadratmeter stor leilighet i København, og han elsker danske designikoner. – Finn Juhl-sofaen Poeten er den lille babyen min. Sofaen er så vakkert designet, og så god å sitte i. Den er som en skulptur, og jeg blir glad når jeg kommer hjem og ser den stå der i stuen, sier David. Sofaen er designet i 1941, og produsent er OneCollection. Verner Panton-stolen fra Vitra har David selv trukket om med et pledd. Sofa-bordet er fra Montana.

Hvitt hvileskjær
© Anitta Behrendt
**Kjøkkenet er enkelt og funksjonelt innredet. Betonggulvet utgjør en røff kontrast til den klassiske parketten i entreen. – Hjemmet mitt er enkelt og organisert, og jeg vil nok kalle meg selv for litt konservativ. Stilen uttrykker hvem jeg er som menneske: Jeg tenker mye i systemer og i svart-hvitt. – Motpolen er kontoret mitt, som er fylt med tegninger og bilder. Det elsker jeg, men her hjemme er jeg nødt til å ha et pusterom, sier David. Arne Jacobsen har designet veggklokken for Rosendahl, og de to PH-lampene for Louis Poulsen. Stigen** er fra en bruktbutikk.

Rom for å tenke
© Anitta Behrendt
Badet er delikat innredet med store, lyse fliser. Buddhaen i vinduskarmen stammer fra en reise til Bangkok.

Personlig miks
© Anitta Behrendt
Den stramme innredningen i Davids leilighet er en blanding av designmøbler, bilder og personlige objekter.

Fiffige detaljer gjør soverommet personlig. V-tegnet og arkivskapet er funnet i vintagebutikker. Arne Jacobsen har designet bordklokken for Rosendahl og Syveren-stolen for Fritz Hansen.