Funkishus med frie tøyler

Utenpå er stilen stram, inni råder en eklektisk stilmiks.

Design og reiseminner 
© Bård Jørgensen

I det funkishuset på Høvik får både reiseminner, bruktfunn og designklassikere skinne - side om side. Hjemme hos Frode og Kjartan får kreativiteten fritt spillerom.

I stua finnes en salig blanding av designklassikere, bruktfunn og reiseminner. Bildet i svart-hvitt på veggen er tegnet av Frodes far, mens Frode selv har malt bildet ved siden av. Sofabordet sto på terrassen i Frodes barndomshjem. Det var helt nedslitt etter å ha stått ute i vær og vind, derfor har paret slipt det. Stolene heter Skagerak Classic. Putene i sofaen er fra Designers Guild, Country chic og Shabby. En venninne har laget den morsomme kamelen. Lampen i taket er kjøpt på Lille Buddha, mens stålampen i sølv er fra Ikea.

Fra tomannsbolig til enebolig 
© Bård Jørgensen

Funkishuset på Høvik ble oppført i 1932. Huset er på totalt 328 kvadratmeter og var opprinnelig en horisontal tomannsbolig - men de forrige eierne gjorde huset om til en enebolig. Terrassen ble bygget i 2002. Opprinnelig var huset malt eplegrønt. Senere ble det malt hvitt, og deretter rødt igjen for rundt ti år siden.

Stilmiks 
© Bård Jørgensen

Kjartan og Frode tør å mikse forskjellige stiler, og hjemmet deres oser av personlighet og sjarm. I liggestolen Chaise Longue som er designet av Le Corbusier er det lett å ta livet med ro. Sidebordet designet av Eileen Gray har plass til småting som en god bok eller en kaffekopp. Antilopehodet på veggen er fra Palma.

Inspirerende arbeidskrok 
© Bård Jørgensen

På dette hjemmekontor får man virkelig lyst til å jobbe. Arbeidsbordet er kjøpt på Blomqvist, mens stolen er funnet på loppemarked. Sebraskinnet på gulvet er fra Bolina. Det liver opp og skaper en følelse av lunhet.

Bruktkupp rundt spisebordet 
© Bård Jørgensen

De røde Arne Jacobsen-stolene ble kjøpt på et forsamlingslokale i Østfold for 200 kroner stykket. Snakk om funn! Lampen fra Kartell er en morsom kontrast. Det gamle skapet ble kjøpt i en antikkbutikk i Trondheim.

Landlig kjøkken 
© Bård Jørgensen

Kjøkkenet er i landlig stil og var slik allerede da paret kjøpte huset. Flisene over komfyren understreker den etniske stilen i hjemmet. Også på kjøkkenet er det gjort plass til bruktfunn.

Bruktfunn på soverommet 
© Bård Jørgensen

Bruktfunn preger soverommet i andre etasje. På en bildelist har et gammelt kart fått plass, det samme har en svart vekkerklokke og et lite bilde. Den store kofferten er et bruktfunn. Ekstra oppbevaringsplass får man aldri nok av!

Gammel veggfarge 
© Bård Jørgensen

Fargen på baderomsveggene er fra da Frode og Kjartan kjøpte huset. De synes den brøt med resten av stilen og at det var et tøft innslag. Fargen fikk derfor bli. Toalettet og vasken er fra britiske B.C Sanitan.