Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fra rot til helhetlig uttrykk

Mette og Niels måtte fjerne mange støyende elementer i huset før det fremsto som drømmeboligen. Men nå er de i mål. Bli med inn!

Luft og romfølelse i nyoppusset drømmebolig

© Anders Hviid

Hvis de tidligere eierne kom på besøk, ville de nok ikke ha kjent igjen det gamle huset sitt. Etter at Mette, Niels og barna overtok det, har det nemlig skjedd mange endringer. Huset var preget av detaljer fra ulike stiler som skapte forvirring og et rotete uttrykk. I oppussingsprosessen ble alle støyende elementer fjernet, og huset fremstår i dag som mye mer helhetlig.

  • Vi liker egentlig best litt falleferdige hus. Da kan vi jobbe med det gamle og gjøre det om til noe nytt, forklarer Mette Rokkedal. Hun er medeier i et kjøkkenstudio, og har derfor mye erfaring med ombygninger av kjøkken, bad, garderobeløsninger og andre interiørprosjekter. Den erfaringen fikk hun bruk for da familien skulle bygge om huset sitt.
Et møte mellom nytt og gammelt

© Anders Hviid

Den største oppgaven familien sto overfor var å fjerne et tilbygg fra sekstitallet. Det ble revet helt ned og et nytt tilbygg ble satt opp, i samme stil som resten av huset.

  • Fra vinduene kunne vi før bare se rett inn til naboen. Det syntes vi var synd. Vi ville heller nyte utsikten til vannet, som vi faktisk har her. Jeg synes det er ren terapi å våkne til den utsikten om morgenen! Møtet mellom nytt og gammelt er viktig for Mette, og selv om hun vil bo etter 2014-standard, setter hun pris på at det har bodd noen i huset før dem.
  • Tidligere bodde vi i et hus som vi hadde bygget selv. Det var et flott hus, men vi opplevde at rommene var bygget rundt bestemte funksjoner som var vanskelige å endre på. Men etter at vi flyttet til dette gamle huset, opplever vi at grensene er mer flytende. Vi kan endre på funksjonene i rommene over tid. Men husets sjel oppstår også i det at det hører inn i en sammenheng med de andre husene i området, at det står gamle trær på tomten, og at det finnes en patina her som gir en følelse av kontinuitet, sier Mette.
Elegant entré

© Anders Hviid

300 kvadratmeter ble endevendt, gulvene ble fjernet og de lave takene revet. På loftet har de laget et innbydende hovedsoverom i det som før var et nakent og kaldt råloft. Flere av vinduene er oppført fra gulv til tak for å åpne opp rommene, og flere av døråpningene er utvidet. Dessuten er flere dører rett og slett fjernet, spesielt i entreen, der fem dører skapte unødvendig mye uro i inngangspartiet. De brede gulvplankene fra Dinesen er lagt i omtrent alle rom og sørger for god sammenheng i huset. Fra entreen kan man se gjennom huset fra ende til annen. Krakk fra Tine K Home og hvit hylle spesialbygget fra Multiform.

Luftig og åpent

© Anders Hviid

Da Mette og Niels pusset opp huset, fjernet de flere dører og utvidet åpningene, slik at romfølelsen ble luftigere. Møtet mellom gammelt og nytt er dessuten viktig for dem, noe som kommer tydelig frem i møtet mellom stukkaturen, den gamle kakkelovnen og det moderne Multiform-kjøkkenet. Maleriet på kjøkkenet er av Pernille Steinhauer og barstolene er fra La Palma.

Soner uten skiller

© Anders Hviid

Etter at Mette og Niels åpnet opp rommene, kan de nå se utover nesten hele førsteetasje. Sonene glir over i hverandre og skillene er utydelige. Stolene rundt spisebordet er Arne Jacobsens Syver-stoler i skinn. Lysestaken Kubus er fra ByLassen. Brede gulvplanker fra Dinesen binder rommene sammen.

Svart og hvitt på kjøkkenet

© Anders Hviid

Ikke bare kontrasterer den stramme kjøkkeninnredningen den klassiske arkitekturen, men skapenes fronter i svart og hvitt står også sterkt mot hverandre. Benkeplatene er i corian og armaturene fra Dornbracht.

Fint til fjernsynstitting

© Anders Hviid

Tv-stuen var tidligere et kontor, men siden Mette alltid sitter ved spisebordet og jobber, var det liten vits i å bruke et helt rom til det.

Sover på toppen

© Anders Hviid

Det som tidligere var et kaldt råloft er forvandlet til et varmt og koselig foreldresoverom.

Nøytralt på badet

© Anders Hviid

Badet ligger i tilknytning til soverommet, og er holdt i hvitt, svart og naturfarger.

Håndplukket til deg