Fint og funksjonelt på Bislett

Det var potensialet de falt for, da Karoline og Kjetil kjøpte leilighet på Doblougløkka i Oslo. Alt av inventar og vegger ble revet, men peisen fikk stå igjen. Se bildene fra funkisleiligheten her!

© Sveinung Bråthen
  • Leiligheten hadde fungert som feriebolig for eieren, som bodde i USA, og var nærmest uendret siden 1930-tallet - med originalt bad, gammelt elektrisk anlegg og sprukket soilrør på kjøkkenet, forteller Karoline, som er arkitekt og med én gang så hvilke grep som kunne tas for å skape parets drømmehjem. Hun konkluderte raskt med at en annen romfordeling og full oppussing ville gi det resultatet som fungerte best.

Siden det ikke var noen bærende vegger i leiligheten, ble alle revet ned. Innredningen forsvant også, med ett unntak.

  • Den originale peisen var nydelig, så den måtte vi beholde.

I dag, ett år etter at de flyttet inn i den helrenoverte leiligheten, stortrives paret i sin nygamle bolig, og er ubeskjedent fornøyde med …

  • ALT! Leiligheten som helhet er blitt slik vi ønsket. Og så er det deilig at alle overflater er nye. Det føles litt som å være på hotell hjemme hos seg selv, mener Karoline. Kjetil, på sin side, fremhever det deilige morgenlyset som fyller kjøkkenet og stuen når værgudene er i godlune.
  • Det er en fantastisk start på dagen å rusle barbent over tregulvet ut på kjøkkenet og møtes av sol og fuglekvitter i trærne utenfor.

Klikk deg videre for å se flere bilder fra leiligheten!

 Åpen kjøkkenløsning
© Sveinung Bråthen

Kjøkkenet, som ligger i åpen løsning med stuen, er innredet med skap fra Kvik og hvitevarer fra Siemens. Det opphøyde «podiet» skjuler røropplegg, og er kledd i svart Artigo Una fra Polyflor for å bryte med eikegulvet. Veggene har fått et par strøk av den samme fargen som på balkongene utendørs, og skaper på den måten en fin helhet. Bak gipsplatene er det for øvrig satt opp osb-plater slik at det er lett å skru opp ting. Lysbryterne er fra Elko Plus mens den innebygde takviften er fra Franke. Himlingens lett buede form gjenspeiler den buede formen på bygningens eksteriør.

 Stor spiseplass
© Sveinung Bråthen

Spisebordet er arvegods fra Karolines oldeforeldre, som har fått en ileggsplate dekket av svart gummi, som podiet på kjøkkenet. Stolene er Vang av Andreas Engesvik for Tonning, mens benken er fra norske LightYellow. Over bordet henger taklampen Semi fra Gubi. I stedet for høye bokhyller har paret satt flere lave ved siden av hverandre, noe som rommer like mye, men gir et mindre massivt uttrykk. Lysestaken er Heima fra Norman Copenhagen, og de to små trykkene er av Rafael Gil. På veggen henger silketrykket Panama City av danske Kim Grønberg.

 Behagelige farger i stuen
© Sveinung Bråthen

Stuen har en behagelig avdempet fargepalett, med masser av deilig grønt løvverk utenfor vinduene. Sofaen er fra Bolia, leselampen fra Ikea og taklampen er Norwegian Forest fra Northern Lighting. Stuebordet ligner på Saarinens Tulip-bord, men eierne er langt fra sikre på om det er ekte vare. - Vi har fått det fra min tante og onkel som har hatt det siden 1970-tallet, sier Karoline, som fant Marcel Breuers Wassily-stol i en Paris-container. Gulvet er i heltre ask.

 Pen peis
© Sveinung Bråthen

Peisen er original, men har fått noen strøk med maling og helt nye omgivelser.

 Sov-i-ro ...
© Sveinung Bråthen

Soverommet er lite, men praktisk. Smale høyskap står på hver side av sengen, mens nattlampen fra Ikea og taklampen Moser fra Louis Poulsen står for belysningen. Sengeteppet i naturfarget lin er fra Society hos Bolina.

 Hjemmekontor
© Sveinung Bråthen

Et av soverommene fungerer som hjemmekontor, og er enkelt innredet med et langt bord og gamle kjøkkenstoler. Taklampen er fra Kartell.

 Smarte løsninger
© Sveinung Bråthen

I passasjen mellom bad og soverom er det blitt plass til vaskemaskin og skittentøykurv bak hvite skapfronter.

 Luksus med balkong
© Sveinung Bråthen

Fra balkongen har Karoline og Kjetil utsikt over omkringliggende Bislett og St Hanshaugen.