Elegant hus ved Barcelona: Italiensk design i spanske omgivelser

Huset i utkanten av Barcelona innbyr til nærhet til naturen, og preges av flytende overganger mellom ute og inne. Dette elegante huset gir feriefølelse hele året.

Helårsbolig i Barcelona
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Jeannette og mannen ønsket seg bort fra Barcelona, hvor de bodde før og fortsatt arbeider, og fant seg en roligere tomt i utkanten av byen i stedet. Huset er tegnet av den italienske arkitekten Enrica Mosciaro, og er delvis kledd i pinjetre som gråner etter hvert som solen bleker det. Resten av den pussede muren er malt i grå- og beigenyanser. Vinduene er omkranset av tynne aluminiumsrammer or å være så diskré som mulig, og gulvene i eik viderefører det naturlige elementet inne i huset. Dagslyset er godt ivaretatt, med store vinduer som går fra gulv til tak i tillegg til flere takvinduer.

Bla videre i galleriet for å se flere bilder fra huset.

Åpne løsninger på kjøkkenet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Kjøkkenet skulle være varmt og innbydende, derfor er lukkede skap erstattet med åpne hyller rundt kjøkkenøya. Jeannette lar seg inspirere av både Japan og Skandinavia i tillegg til landene rundt Middelhavet. Det gjenspeiles i detaljene.

Svalt og stilig ved spisebordet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Fra kjøkkenet er det direkte utgang til terrassene rundt treetasjeshuset. Dersom solen blir for sterk, demper florlette gardiner det skarpe lyset. Dermed er det alltid hyggelig å sitte på Thonet-stolene rundt bordet fra Arper.

Ut i naturen gjennom vakre vinduer
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Store vinduer i husets tre etasjer gjør overgangene mellom inne og ute nærmest sømløse. Interiøret er holdt i naturens farger for å forsterke inntrykket. Stolen er RAR av Eames for Vitra.

Enkelt og elegant på soverommet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Soverommene er enkle, men med orga­niske detaljer som Isamo Noguchis Akari-lamper og håndsydde ull- og silkeputer. I direkte tilknytning til soverommet ligger en stor garderobe, med god plass til skap og omkledning.

Stilrent på badet
© Birgitta W. Drejer /Sisters Agency

Baderommet er like enkelt innredet som resten av huset. Fokuset på rene linjer og gode materialer er viktigst.