Fanny og Niklas' ferieidyll var en toggarasje

Nå er den pusset opp til det ugjenkjennelige, men det rustikke preget er bevart.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Huset som opprinnelig er fra 1920, og ble brukt som toggarasje frem til jernbanen på Gotland ble lagt ned i 1953. Nå er det Fanny og Niklas' ferieparadis.

Parets ambisjon var å skape et robust og miljøvennlig interiør med høy kvalitet på materialene. Niklas hadde tett kontakt med det lokale møbelsnekkeriet - og alt av innredningen kommer fra lokalmiljøet.

Den høye betongsokkelen midt i rommet er en originaldetal, som paret planlegger å bygge om til en åpen ovn. Sofaene og spisebordet er tegnet av Niklas og laget av det lokale møbelsnekkeriet Grötlingbo Möbelfabrik.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Feriehuset ligger idyllisk til, omringet av eng og skog.

Da Niklas og Fanny fikk sitt første barn virket leiligheten de bodde i alt for liten, og etter noen få søk fant Niklas det perfekte feriestedet.

Fanny var heller ikke vanskelig å overtale da hun så at det lå på Gotland, en av Sveriges store ferieøyer, og en plass hun hadde tilbrakt mye tid i barndommen.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

  • Vi ville ikke motarbeide huset sjel og karakter, men vi har heller prøvd å lage en idustriell følelse, forteller Niklas.

  • Man kan si huset er et kompromiss mellom Fannys romantiske stil og min egen, litt råere smak.

Akkurat det ser vi godt på kjøkkenet. Den duse, grå helheten mot de åpne kjøkkenhyllene gjør det helhetlig, men likevel detaljrikt.

Tørrvarer og kjøkkenutstyr oppbevares i to gråmalte Albert-hyller fra Ikea. Stolen Folding Air-Chair er designet av Jasper Morrison for Magis.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Det naturlige treverket på soverom og hems gir varme til den grå muren og betonggulvet som ellers preger feriehuset.

En enkel jernstang på soverommet utgjør garderoben. Den fargerike uroen er fra Moderna Museet i Stockholm.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Fra soverommet har paret utsikt over den frodige naturen som omkranser huset. Lampen Tolomeo er designet av Michele De Luchi og Giancarlo Fassina for Artemide.

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Lite gir så god feriefølelse som en hengekøye. Her kan man kjenne pulsen senke seg til lyden av sval vind som rasler i tretoppene. Mindfulness, helt gratis!

© Jonas Ingerstedt/House of Pictures

Hemsen over kjøkkenet ble påbegynt av den tidligere eieren, og brukes som ekstra soveplass.

Vaierne har både nytteverdi og er et visuelt, fint grep og spennende element i boligen.

Relaterte artikler