Et hjem fylt med designskatter i Venezia

Hjemmet til Nikki McCullagh i vakre Venezia er virkelig­ en boks med juveler!

Stuen er et smykkeskrin
© Chiara Dal Canto/Living inside

Australske Nikki McCullagh dro til Paris da hun var 13 år, og utviklet etter hvert en lidenskap for kunst, arkitektur og design. Hun måtte til Venezia for å finne det vakre hjemmet sitt foran Palazzo Venier dei Leoni.

– Det var ikke lett å finne et sted som matchet alle ønskene mine. Men da vi kom hit behøvde bare mannen min og jeg å veksle blikk for å bekrefte at dette var stedet vi hadde lett etter, sier Nikki.

Paret hentet hjelp fra den franske interiørdesigneren Jacques Grange og et arkitektteam med ekspertise på venetiansk restaurering da hjemmet skulle innredes.

Se hvordan Alessi-sjefen bor i Nord-Italia.

Stuen er som et kunstgalleri, sparsommelig innredet med utvalgte designobjekter hvor fargene er i forlengelse av det lekre terrazzogulvet. Ved siden av den buede sofaen fra 50-tallet står to sjeldne gulvlamper designet av BBPR. På Azucena-bordet fra 50-tallet står en skulpturell vase av Antonia Campi sammen med et keramikkfat av Nanni Valentini. Maleriet på veggen er signert den amerikanske kunstneren Michael Goldberg.

Vintagefunn på kjøkkenet
© Chiara Dal Canto/Living inside

Den sofistikerte basen danner bakteppe for en nydelig samling italienske møbler fra 1950- og 60-tallet. Nikki gir mye av æren for det eklektiske utvalget til Sharon Goldreich og designgalleriet Galleria Deco XX° Secolo. Enkelte av møblene er virkelig sjeldne skatter.

Milano-leilighet med iøynefallende kunst og fargerike kombinasjoner!

Spesialtilpassede kjøkkenfronter i bronse kombinert med benkeplaten i stein og messinglampen, et vintagefunn, er mildt sagt delikat! Superleggera-stolene er designet av Gio Ponti for Cassina, mens teserviset fra 30-tallet er signert Gio Ponti for Richard Ginori.

Originalitet og kunst
© Chiara Dal Canto/Living inside

På gjesterommet er de originale bjelkene i taket beholdt, mens detaljer i svart rammer inn rommet. I hjørnet står TL2-skrivebordet av Franco Albini for Poggi sammen med et par italienske lenestoler fra 50-tallet. På veggen henger et kunstverk av Andy Warhol.

Slik kjøper du kunst!

Malerisk utsikt
© Chiara Dal Canto/Living inside

– Det ble fort tydelig at interiøret fant sin styrke i det naturlige lyset og forholdet mellom inne og ute.

To stuer vender ut mot Canal Grande, hvor vinduene i hvert rom står som malerier av det nydelige landskapet utenfor: En blanding av seilende gondoler, dagens turister og fortidens fantastiske historie.

Hold deg oppdatert på design og trender her.

Rundt det majestetiske sandstein-bordet av Angelo Mangiarotti i spisestuen står Franco Albinis Luisa-stoler fra 1955. Pendlene er av Luigi Caccia Dominioni for Azucena.

Innredningen følger arkitekturen
© Chiara Dal Canto/Living inside

For å hente frem personligheten i interiøret har Nikki unngått de mest åpenbare løsningene. I stedet har arkitekturen blitt hentet frem som den viktigste dekorasjonen i boligen, inspirert av den italienske arkitekten Carlo Scarpa. Nesten alle dørene er blitt fjernet og passasjer åpnet opp. Veggene er kledd i marmorino, en blanding av kalk, mineralske pigmenter og marmorpulver, og gjør at de åpne rommene fremstår lune og sanselige.

Se hvordan du styler en hylle på BoligPluss.no.

De langstrakte linjene i interiøret brytes opp av velvalgte håndverksgjenstander. Hyllen på stueveggen er designet av Ignazio Gardella for Azucena og er dekorert med keramikk signert Bruno Gamboni. Den brune velursofaen er designet av Ico Parisi.

Marmorbad
© Chiara Dal Canto/Living inside

Badene er utført i svart porselen og Cremo Tirreno-marmor med detaljer i bronse. Lekkert!