Dramatisk luksusbad

En lite brukt gang ble ofret for å gi plass til et større baderom - og voilà, så fikk eierne noe som mest av alt minner om et luksusspa.

Den eldre leiligheten i København skulle renoveres, og på badet kunne eierne tenke helt nytt. Opprinnelig var rommet bare halvparten så stort, og det var vanskelig å få både gulvplass og de funksjoner et moderne bad gjerne skal ha i dag. Arkitekt Lene Halse fra Multiform fant løsningen. En vegg mellom gangen til baktrappen og det opprinnelige badet ble revet ned, og gjorde plass til den romslige dusjnisjen. Glassveggen som nå skjermer dusjsonen, ble satt opp der den opprinnelige veggen sto. Endeveggen på badet er i røyket eik og matcher baderomsmøbelet - og er samtidig en kamuflert skyvedør. På den andre siden gjemmer det seg vaskemaskin, tørketrommel og utgang til baktrappen. Paret la vekt på hvilke funksjoner de ønsket seg, og konkluderte med at de veldig sjelden benyttet trappen. Adgangen til den kunne derfor lett gjemmes bort på badet, og dermed frigjøre sårt tiltrengt plass. Gevinsten ble et romslig bad med god gulvplass og en stor dusjsone. Fargene er mørke og innredningen enkel, stemningen er varm og hyggelig - kanskje en smule dramatisk. Flisene som går igjen på gulv og vegger er store, og understreker rommets enkle, rolige linjer. For å gjennomføre valget av mørke farger er selv stikkontaktene svarte, mens vask og toalett fikk lov til å være klassisk hvite som en kontrast.

Uttrykket er eksklusivt, rått og enkelt, og stemningen en smule dramatisk. De store 60 x 60 centimeter flisene skaper luksusfølelse med sin metalleffekt. Lignende, Workshop Silver fra Mirage, fås hos Fagflis, mens dusjhodet og blandebatteriene er fra Dornbracht. En praktisk hylle bryter veggflaten. Håndvaskmøbelet og speilet med innebygget spot er fra Multiform, og vasken og benkeplaten er fra Alape. En treskulptur fra en reise understreker den mystiske og eksotiske stemningen.