Bor i betongkloss

Ingenting er som man forventer i dette huset.

Fritt spillerom 
© Lise Bjelland

Betonghuset i Dronningåsen er en bolig bygget for sansene. Rause og åpne rom, høyt under taket og sparsommelig møblering. Det er rent, og det er lekkert. Døtrene i huset har god plass til å svinge rockeringene i husets allrom. Barkrakkene «Mombo» fra Magis er kjøpt på Black & White.

Direkte adgang til kjøkkenet 
© Lise Bjelland

Stingray gyngestolen fra Fredericia Furnitures er en populær plass å slappe av mens maten blir klar på kjøkkenet. Kjøkkenet er fra danske Boform, kjøpt hos Kielland i Stavanger. Legg merke til den direkte adkomsten fra ytterdør til oppholdsrom som er godt gjennomtenkt og fungerer utmerket.

Betonghus 
© Lise Bjelland

Huset er konstruert av plassbasert betong med støpte dekker og stålplatetak. Veggene er kjerneisolerte. Eierne hadde ønske om en skjermet adkomst og uteplass, og utsikt og sollys var viktige kvalitetskriterier. Boligen er inndelt med sosiale rom i hovedetasjen, private funksjoner som soverom, bad og arbeidsplass i øvre etasje og i underetasjen er det hybel, trenings- og avslapningsrom.

Planlagt lyssetting 
© Lise Bjelland

Lysplanlegging fra Creolight har vært utgangspunktet for all belysning i huset, her fra inngangspartiet hvor det er innfelte spoter i taket. På veggen henger en lokal bildeopphengsløsning, laget av pleksiglass og aluminiumprofiler med fester som gjør det mulig å bytte bilder.

Biinngang med kleshåndtering 
© Lise Bjelland

Biinngangen er et praktisk rom som dekker alle behov rundt håndtering av klær, enten det er vasking, stryking eller påkledning. Løsningen er ideell for familien, som synes det gjør alle de nødvendige oppgavene langt hyggeligere.

Elsker betong 
© Lise Bjelland

Eierne er fornøyd med å ha valgt betong. Det er lett å holde rent, det tåler å bli slitt og det gir huset et røft preg. Trappene er det eneste elementet av tre i betonghuset.

Tepper som sitteplasser 
© Lise Bjelland

I andre etasje er svarte betongvegger kombinert med hvite vegger med familiebilder. Kontrastene skaper en lun og koselig oppholdsplass. Teppe på gulvet der det er naturlig å sette seg, finner man overalt i huset.

Sort betongvegg 
© Lise Bjelland

Spennende bruk av hvitt og svart preger soverommet. Også bildene er holdt i kontrastfargene. Svart betongvegg på soverommet er praktisk når de store vinduene slipper inn mengder med lys. Sengegavlen er designet av arkitekten, Erlend Bruvik, og produsert av Treprosjekt as.

Delikat på badet 
© Lise Bjelland

Friske blomster og strandsteiner brukes som en viktig del av interiøret, også på badet. Blandebatteriet er fra danske Vola.

Romantisk i betong 
© Lise Bjelland

Å kombinere røff betongvegg med myke barnetekstiler kan fort bli voldsomt, men med mange rosa artikler og romantisk interiør blir sluttresultatet vellykket.