Bli med inn til designerparets klassiske Brooklyn-leilighet

Kontrasten – eller den perfekte balansen – mellom lys & skygge er Apparatus' kjennetegn. I designverdenen og på hjemmefronten.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

Gabriel Hendifar og Jeremy Anderson er duoen – og paret – bak New York-baserte Apparatus Studio. Fra en sped begynnelse i kreativ lek med gamle lampedeler, har de i løpet av få år blitt et berømt designstudio som lager eksklusive lamper og objekter for et kresent publikum. Patinert messing, slipt glass, skinn og fint porselen kombineres til de vakreste ting man aldri har sett maken til – og som samtidig ser ut som noe som har eksistert i evig tid.

Parets leilighet, som ligger i andre etasje i enden av et typisk teglsteinshus i Brooklyn, har vakkert lysinnfall fra tre sider, en misunnelsesverdig takhøyde og gjennomgående klassiske detaljer. Og det er ikke vanskelig å se at dette hjemmet har vært med på å prege designen deres. New York-baserte Apparatus Studio har skapt et magisk univers av lamper og objekter som tar pusten fra enhver designelsker. Duoen Gabriel Hendifar og Jeremy Anderson bor godt og flott i Brooklyn.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

På hedersplass i den solfylte spisestuen står et svart ­marmorbord som Jeremy og Gabriel i Apparatus har designet selv. Stolene er vintage, men opphavet er ukjent, selv etter gjentatte forsøk på å finne ut hvem designeren er. Kvinne-skulpturen i tre er et barskap fra en gammel jakthytte i Maine. Tapetet Strata Study har Apparatus designet i samarbeid med ZAK+FOX. ­Maleriet over peisen er av parets kunstnervenn Jamie Bush.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

Drømmen av en stue, med inspirerende materialbruk, godt lys, og ikke minst mange vakre detaljer. I taket henger en tidlig versjon
av Arrow light. To kuber av travertin-stein er elegante salongbord foran den voluminøse skinnsofaen som ble designet på midten av 1900-tallet.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

I den mørke og mystiske delen av leilig­heten ligger gjesterommet, hvor veggene er mattmalte i en mørkeblå, nesten svart farge. I taket svever lampen Cloud, av Apparatus. På sengen ligger en pute med trekk av gammelt håndvevd tekstil.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

Et stemningsfullt og lunt bad er en sjelden ting, og veldig flott. Når flisene ikke dekker hele veggen får man større flater til spennende malingsstrøk.Tekstiler og glødende pærer gjør også sitt for å myke opp helheten.

© Mark C. O’Flaherty/Living Inside

Materialbruken er variert og spennende, også på hovedsoverommet. Tre, metall, skinn og tekstil fungerer utmerket sammen når paletten holdes dus. På sengen ligger et grafisk sengeteppe kjøpt i Sør-Afrika og en spesialsydd skinnpute. I taket stråler lampen Triad 15, designet av Apparatus.