Her bor to familier på 54 kvadratmeter

Sommerhuset i Skagen er knapt synlig. Men når du først ser det, oppdager du at huset er en arkitektonisk genistrek.

Lite, lekkert og lurt
© Jesper Ray

Hytta er ikke større enn 54 kvadratmeter, men huser to familier på en gang. Snakk om arkitektonisk kunststykke!

Det lille huset i Skagen i Danmark er et samarbeid mellom arkitekt Sebastian Schroers og de to familiene, der det ene paret er Gitte og Peder Tang.

Opprinnelig sto det et gammelt hus på tomten, og av hensyn til fredningsbestemmelser kunne det ikke bygges større. Så blyanten måtte spisses ekstra godt for å tegne en hytte med åtte sengeplasser, som i tillegg skulle gå i ett med den røffe og storslagne naturen.

Ut mot havet
© Jesper Ray

Resultatet taler for seg selv: Du kan nærmest snuble over huset på en tur langs stranden, samtidig som det er godt synlig med sine stramme linjer mellom sanddynene.

– Vi har tilført små detaljer du ikke legger merke til ved første øyekast, noe som gjør at husets design er i en klasse for seg. Tanken er at huset skal betraktes som ett stykke tre.

En trekloss av det fineste sedertre som det er laget snitt i og der rommene er skåret ut, en visuell effekt som også er brukt på takskjegget. Det gir huset et spennende uttrykk, forteller Sebastian Schroers.

Treverk og skinn på kjøkkenet
© Jesper Ray

Naturen har spilt en viktig rolle i uttegningen, og den ligger som en vakker ramme rundt huset – nærmest som en viltvoksende og egenrådig hage.

Kjøkkenet er, som resten av huset, pakket inn i Douglasgran. Her har treverket fått selskap av fine skinnhåndtak. Et stort vindu går langs hele benken og forvandler vind og skyer til spennende underholdning.

Badet er en romdeler
© Jesper Ray

For arkitekten skapte det hodebry å skulle sjonglere med få kvadratmeter og samtidig skape både flyt og rom til to familier. Gitte er mer enn fornøyd med løsningen.

– Det er viktig for oss å ha litt privatliv også når begge familiene er her, og det er genialt løst med badet som romdeler.

TIPS! Få de siste boligreportasjene i vårt nyhetsbrev!

Badet med Petersen Kolumba-teglstein er som en skulpturell kjerne i huset. Teglsteinene er håndlaget og har ulike nyanser og struktur. Gulvet er laget av betong, og sammen med veggene skaper det en eksklusiv kontrast til treverket i huset.

Røff estetikk
© Jesper Ray

– Vi ønsket at stuen skulle være så stor som mulig og enkelt innredet. Det synes jeg vi har fått til, sier Gitte, som hatt mest innflytelse på innredningen.

FÅ MED DEG 10 tips til den perfekte sofa hos BoligPluss!

– Vi har heldigvis samme smak, så jeg har fått relativt frie tøyler. Jeg har tatt utgangspunkt i en røff, fargeløs estetikk og tilført unike produkter av høy kvalitet. Hver eneste gjenstand her inne har sin helt spesielle historie.

Lun spisestue
© Jesper Ray

En taktil vegg av teglstein danner bakgrunnen for spiseplassen, der en spesialbygget benk fungerer som sitteplass ved det lyse spisebordet. Lampen er Beat Light fra Tom Dixon.

TIPS! Nå skal Tom Dixon designe for Ikea!

God plassutnyttelse på soverommene
© Jesper Ray

Soverommene er innredet med køyesenger, siden hver familie bare har ett rom. For å utnytte plassen maksimalt, er det laget innebygde oppbevaringsmuligheter til dyner og små hyller til bøker i veggene.

Flere smarte oppbevaringsmuligheter finner du her!