Helstøpt arkitektur i Stavanger

Drømmen om å bygge sitt eget funkishus ble endelig realisert for Anne Kari og Ian.

Husdrømmen
© Manuela Hardy
  • Jeg hadde lenge hatt et ønske om å flytte tilbake til området hvor jeg vokste opp, og en skrå tomt sto høyt på ønskelisten, forteller Anne Kari.

Da det dukket opp et gammelt hus med en stor tomt til salgs på Røyneberg utenfor Stavanger, ble drømmen om å bygge sitt eget funkishus endelig realisert. Kjøpet var raskt et faktum, og allerede halvannet år senere kunne Anne Kari, mannen Ian og deres tre tenåringsbarn Charlot, Stian og Alexander flytte inn i et nytt og moderne arkitekttegnet hus.

Se flere bilder fra huset på de neste sidene!

Full kontroll på kjøkkenet
© Manuela Hardy

Paret hadde et ønske om at hovedetasjen skulle ha åpen løsning mellom stuen og kjøkkenet for å skape en større romfølelse, og dermed få et allrom med kjøkkenet inkludert.

  • Nå kan Ian lage mat mens han har full kontroll på oss alle, ler Anne Kari.
Mot uteplassen
© Manuela Hardy

På varme dager kan den store skyvedøren ved spisebordet åpnes helt opp mot terrassen. Det er et bevisst valg at kjøkkenet ligger i
nær tilknytning til uteplassen. Spisebordet Superellipse av Piet Hein og Bruno Mathsson er flankert av Arne Jacobsens Syver-stoler, begge produsert av Fritz Hansen.

Tidløst kjøkken
© Manuela Hardy

Kjøkkeninnredningen fra kvik er tidløs, og sammen med benkeplaten av corian får kjøkkenet et renlinjet, eksklusivt uttrykk. En av tvillingguttene i huset tilbereder et raskt måltid ved kjøkkenøya før han må løpe videre.

Sitroner og lime er fine kontraster mot det hvite kjøkkenet, og tilsetter dessuten en frisk smak i vannglasset. Skjærefjølen er fra House Doctor.

Etter farge i hyllen
© Manuela Hardy

Gjør som Anne Kari og Ian og bygg inn bokhyllen fra gulv til tak. Og skap et ryddig visuelt uttrykk ved å sortere bøkene etter farger.

Endelig plass på soverommet!
© Manuela Hardy

Soverommet er romslig, men den varme fondveggen gir rommet en lun og koselig atmosfære. Vinduet som går fra gulvet og opp slipper inn mye dagslys som gjør rommet luftig. Sengeteppet og putene er fra Hay.

  • I det forrige huset vårt hadde vi et trangt og lite soverom med skråtak. Det var utrolig godt å endelig få drømmen om et stort og luftig soverom oppfylt, sier Anne Kari.
Lyst og luftig bad
© Manuela Hardy

Badet er innredet lyst og lett slik som resten av huset. De to matte glassveggene skjuler toalett og dusj, og vinduene oppe langs taket tilfører badet mye dagslys. Innredningen kommer fra Ikea.

Moderne trapp
© Manuela Hardy

I stedet for gelender har Anne Kari og Ian valgt en glassvegg for å gi trappen et mer moderne uttrykk. Vegglampen er levert av Creo Light.

Uteliv
© Manuela Hardy

På den store betongterrassen har Anne Kari klart å skape en sydlandsk og lun atmosfære. Her ute tilbringer familien mye tid sammen så lenge det lar seg gjøre. Husets fasade har rammer og rette linjer, akkurat slik som paret ønsket.