En grønn oase midt i Tokyo

Snakk om synsbedrag! Dette huset er bygget på en inneklemt tomt midt i en forstad til Tokyo, men ser ut som om det ligger i en park.

Inspirert av Noahs Ark
© Birgitta Wolfgang

Huset er hjemmet til et lokalt par og deres to barn. Paret ønsket å viske ut grensen mellom inne og ute, og ville gjerne bo et sted hvor de både kunne kjenne byens puls og samtidig ha følelsen av å være på landet. Det er lagt vekt på å gi huset et romslig preg, og hovedgrepet var å fjerne etasjeskilleren og dermed få dobbel takhøyde i stuen. Dette rommet, som også er åpent mot spisestuen og kjøkkenet, binder hele huset sammen. Det er også her familien tilbringer mest tid sammen.

I stuen strekker vinduet seg over to etasjer og gir et fantastisk lys, mens trærne på terrassen utenfor gir en følelse av å bo i en park. Gyngehesten trekker paralleller til Noahs Ark, som arkitekten var inspirert av da han tegnet huset.

I dette sommerhuset er det ingen rette vinkler, og messing og eik møter du i hver eneste sving!

Sofaen er fra Living Divani og sofabordet er fra Apato.

Varm skandinavisk-japansk stemning
© Birgitta Wolfgang

Keiji Ashizawas er arkitekten bak huset. Hans arbeid og arkitektoniske stil kjennetegnes av en tydelig inspirasjon fra den japanske designtradisjonen og en tidløs estetikk. Denne stilen er overført til huset, hvor rene linjer, en fleksibel og åpen planløsning og mye luft danner de harmoniske rammene. Det er en moderne, varm skandinavisk-japansk stemning i huset, hvor vakre tregulv og tak i røkt eik blir møtt av materialer som glass, jern og betong.

Fra Stuen kan du se opp til biblioteket i etasjen over. Varmt tre, rødfargen på det gamle skapet og de taktile overflatene setter stemningen i det unike rommet.

Midt i en tradisjonell kolonihage ligger et hus som ser ut som det er skåret ut fra en villa. Se det minimalistiske minihuset her!

Barcelona-stolene, designet av Mies van der Rohe, er fra Knoll og taburetten er tatt med hjem fra Bali.

Svevende trapp med full oversikt
© Birgitta Wolfgang

Trappen har et lett og luftig uttrykk, som understreker den store takhøyden og gir beboerne et visuelt overblikk over rommene som omgir dem.

En trapp kan fungere som et smykke i huset ditt. Se 9 superstilige trapper her!

Sofaen er fra Living Divani, putene er kjøpt på Etsy, mens taburetten er fra Bali.

Plass til det viktigste i spisestuen
© Birgitta Wolfgang

Interiøret er minimalistisk, en stilretning som er basert nettopp på tradisjonell japansk design og funksjonalisme. Her har kun det aller viktigste fått plass.

Se den fantastiske leiligheten i Berlin med en blanding av designskatter og ombygde Ikea-møbler.

Spisebordet er spesiallaget, stolene er fra en møbelbutikk i Tokyo og skålen er laget av den japanske keramikeren Junko Kitamura. Lampene er fra Ikea, mens konsollbordet er antikt.

Som tatt ut av et skandinavisk hjem
© Birgitta Wolfgang

Kjøkkenet med svartbeisede eikeskap og benkeplate i corian er som tatt ut av et skandinavisk hjem. Det er åpent inn til spisestuen, men en skyvedør kan skille rommene.

Lampene er fra Nendo, barstolene er fra en lokal møbelbutikk og kunsten er arvet. Stålstangen med gryter og panner gjør det lett å få tak i kjøkkenredskapene og tilfører en industriell touch til kjøkkenet.

Grønn innredning med trær
© Birgitta Wolfgang

Den svevende trappen står som en luftig skulptur i det store rommet og fører opp til husets bibliotek i tredje etasje. Der er det innredet med avslappende loungemøbler og trær, som for å understreke parklivet på terrassene utenfor. I denne etasjen ligger også barnerommene, mens foreldrenes soverom ligger i husets øverste etasje.

De grønne trærne er ikke bare utenfor vinduene. I biblioteket kan familien som bor her sette seg ned under et tre og slappe av med en bok i lenestolen fra Apato. På gulvet ligger et vakkert vintageteppe.

BoligPluss gir deg 11 ideer til hvordan du kan få en grønn oase hjemme.

Bad med balkong
© Birgitta Wolfgang

Parets eget bad ligger i den øverste etasjen, med utgang til en liten takterrasse. Det minimalistiske og enkle badet innbyr til en avslappende stund i badekaret. Taburetten er tatt med hjem fra en reise til Bali.

Få boligreportasjer sendt direkte til innboksen din!

Klemt innimellom hus
© Birgitta Wolfgang

Keiji Ashizawa Design står bak denne urbane byoasen, med frodige utendørsområder i alle etasjene. Trærne utenfor det store vinduet i andre etasje sørger for at naboene og forbipasserende ikke kan se inn. Huset har et uhøytidelig uttrykk sett utenfra, men straks du trer innenfor åpenbarer boligens særpreg seg.