Arkitektens husdrøm i glass og betong

Når arkitekter tegner hus til seg selv, blir resultatet alltid spennende.

Hus på smal tomt
© Nils Petter Dahle

På en smal tomt mellom to klassiske trehus, har Rune Ramfelt og kona Alison Leggat bygd drømmeboligen med store vinduspartier som fanger inn den praktfulle utsikten mot fjorden.
Boligen er bygd over flere plan med en åpen løsning mellom etasjene, og har lave glassvegger i trappen. Derfor er fjordutsikten like flott uansett hvor man befinner seg i huset. Gasspeisen er fra Heat & Glo.

Bygde drømmehuset
© Nils Petter Dahle

På en smal tomt mellom to klassiske trehus, har Rune Ramfelt og kona Alison Leggat bygd drømmeboligen med store vinduspartier som fanger inn den praktfulle utsikten mot fjorden. Boligen er bygd i glass, betong og pusset mur. Deler av fasaden er kledd med vedlikeholdsfrie alusinkplater. Sivilarkitekt Rune Ramfelt hos A38 arkitekter har tegnet boligen.

Vindu mot naturen
© Nils Petter Dahle

Tomten ligger på orkesterplass, og byr både på kort vei inn til Oslo sentrum, strandlinje ned mot fjorden og fri utsikt mot sør. Huset har mange spennende arkitektoniske detaljer, og de store vinduspartiene slipper inn den omkringliggende naturen. Skulpturen er laget av Axel Tostrup.

Inngang med sjøutsikt
© Nils Petter Dahle

Boligen er bygd på fem nivåer for å utnytte tomtens topografi maksimalt. Utsikten fra inngangspartiet kan man ikke klage på.

Åpner for utsikten
© Nils Petter Dahle

Kjøkkenet ligger i bakkant av stuen, men på et høydenivå over. Det gjør at utsikten er like så god der, som i stuen foran. Avstanden mellom kjøkken og stue føles kort, selv om de to sonene ligger i hver sin etasje. Samtlige brunevarer i boligen kommer fra Bang & Olufsen. Bildet på veggen er av Alison Leggat.

Åpent mot sør, lukket mot nord
© Nils Petter Dahle

Huset har store vinduspartier mot sør og vest, og er forholdsvis lukket mot nord og øst der det også er en mer dominerende nabobebyggelse.
Kjøkkenet kommer fra Bulthaup og samtlige hvitevarer er fra Gaggenau. Spisebordet er spesialdesignet og de hvite Catifa-stolene er fra italienske Arper.

Hvit stue
© Nils Petter Dahle

Interiøret er lyst og lett og møblene er hovedsakelig holdt i hvitt. Det gir et sommerlig uttrykk året rundt.
De hvite Howard-sofaene har fått små fargeklatter i form av puter fra Bolina. Stuebordet er spesialdesignet og lagd over samme lest som spisebordet på kjøkkenet.

Soverom i toppetasjen
© Nils Petter Dahle

Soverommet er plassert på orkesterplass i toppetasjen. Herfra er det også direkte utgang til en mindre balkong. Både det lilla og det hvite sengeteppet kommer fra Bolina.

Walk in-garderobe
© Nils Petter Dahle

Walk in-garderoben ligger i tilknytning til soverommet, som har egen inngang til badet med glassdør. Legg merke til toalettet som er en del av det store rommet, men oppleves som adskilt på grunn av glassveggen. Toalettet, Simas Frozen, er fra Ha det på badet.

Lekkert bad
© Nils Petter Dahle

Det helt unike badet er holdt i en enkel, stram stil i naturfarger, med detaljer i glass, kurv og stål. Vaskene er fra Ha det på badet, modellen heter Tank. Håndkletørkeren heter Upper. Armaturet er fra Tapwell, modellen heter Evo.

Marmor på badet
© Nils Petter Dahle

Badet er flislagt med travertinmarmor fra topp til tå. Bak hyllen med vasker skimtes badekaret som er murt ned i gulvet, og kledd i marmor som resten av rommet.