Varm hummersalat © Pia Enghild

Varm hummersalat med ingefær og udonnudler.

Start festen med varm hummer, vendt i egen hummersaus med nudler og den sprøde asiatiske pak choi-kålen.

4 personer

hummere 2 stykk à ca. 500 g, ferske
vann 3 liter
salt grovt 1 ss
smør 75 g
hvitløk 2 fedd
hvitvin tørr , 1 dl
sesamolje 2 ss
sesamfrø 1 ss
sennepsfrø 1 ss
ingefær fersk 1 ss, revet
lime 1 stykk, saft og revet skall
soyasaus 2 ss, f.eks. soppsoyasaus
salt fint ½ ts
maisenna
pak-choi (asiatisk kåltype) 2 små bunter
udonnudler 200 g
vårløk små , 5 stykk

• Brekk av hale og klør, og legg dem i kokende, lettsaltet vann. Kok dem i 5 – 6 min. Avkjøl raskt i kaldt vann, og plukk kjøtt et forsiktig ut av skallet. Gi ev. klørne et slag med en kjøtt hammer, eller bruk en nøtteknekker.
• Skjær skroget i 3–4 stykker, skyll dem i rennende vann.
• Stek smørret gyllent i en kjele, og sauter finhakket hvitløk og skrog i 2 min. Tilsett hvitvin, gi det et oppkok og sil av hummersjyen.
• Varm sesamoljen i en kjele, og rist sesam- og sennepsfrø et kort øyeblikk. Tilsett ingefær, limesaft og -skall, soya, salt og hummersjy. Varm opp blandingen, og jevn den ev. med litt maisenna. Smak sausen til, og hold den varm.
• Plukk av de fine små pak-choi bladene, og fjern stilken fra de litt større.
• Hell 2 liter kokende vann over nudlene og vårløken. La det stå i ca. 2 min, og sil av vannet.
• Legg hummerstykker, udonnudler og vårløk i kjelen sammen med den varme sausen – og til sist pakchoi-bladene. Server den varme og saftige hummersalaten.