Ovnsbakt vårkylling med glasert sopp, jordskokker, bakt rødløk og timiansjy
© Christian Brun

Ovnsbakt vårkylling med glasert sopp, jordskokker, bakt rødløk og timiansjy

Gang oppskriften opp så den passer med antall personer, denne er til to personer.

vårkylling 1 stykk
olje
smør 100 g
timian 1 pott e
hvitløk 3 fedd
jordskokk (hvis man får tak i) 200 g
rødløk 200 g
sopp 100 g
nypoteter 300 g
salt og pepper

Saus:
demi glace, 1 l
rødvin 5 dl
sjalottløk
sitron, skallet av ½
timian
smør 50 g

Ovnsbak potetene på 200 grader i 30 min. Gni kyllingen inn med olje, smør, salt og pepper, timian og hvitløk. Sett ovnen opp til 250 grader. Stek kyllingen i ovnen til den blir sprø og gyllen. Skru så temperaturen ned til 100 grader, fuglen er ferdig når den har en kjernetemperatur på ca. 70 grader. Når ovnen er på 100 grader, varmes de ferdigstekte potetene sammen med kyllingen.

Skjær rødløken i båter, dryss over salt og pepper. Settes i ovnen sammen med kyllingen og potetene, men mot slutt en, til den blir rosa, det tar ca. 15 min.

Saus: Reduser rødvinen sammen med sjalott løken, ned til 1/4. Ha i demi glacen, og reduser videre til den får en tykkere konsistens. Ha i hvitløk, litt sitronskall og finhakket timian. Trekk sausen av varmen, hell kraft en fra fuglen i sausen. Sett sausen tilbake på varmen, monter sausen på 70 grader, må ikke koke, for da sprekker den, smak til med salt og pepper.

Ta ut fuglen. Sett langpannen med grønnsakene inn i ovnen på 100 grader. Transjer fuglen, legg grønnsakene opp på tallerkenen, og hell over saus.