Konfekt-marsipan-brownie med appelsin

Konfekt er et must til jul! Men glem klassisk marsipan og nougatkonfekt, prøv heller marsipanbrownie som årets julegodt.

© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Konfekt-marsipan-brownie med appelsin

Brownien er seig og saftig med en intens smak av mørk sjokolade, appelsin og marsipan. Kaken er drøy, så skjær små stenger og server dem som konfekt.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 stenger

Marsipanbrownie

  • 12 g smør
  • 12 g mørk sjokolade, 70 %
  • ¼ eggg
  • 12 g sukker
  • 8⅓ g hvetemel
  • ¼ ts flaksalt
  • ¼ Revet skall av usprøytede appelsiner
  • ¼ dl appelsinsaft
  • 12 g marsipan

Pynt

  • 4 g nøtter
  • gullstøv

Slik gjør du

  1. Smelt smøret i en kjele.
  1. Hakk sjokoladen, og smelt den i det varme smøret. Ta kjelen av varmen.
  1. Pisk egg og sukker luftig.
  1. Sikt hvetemel i eggemassen, og vend det forsiktig sammen med sjokoladeblandingen og salt.
  1. Riv appelsinskall, og bland det forsiktig inn sammen med appelsinsaft.
  1. Skjær marsipanen i små terninger, og vend dem i deigen.
  1. Fordel deigen i en smurt form, cirka 18 x 25 centimeter, kledd med bakepapir.
  1. Hakk nøtter og strø på toppen av kaken.
  1. Bak brownien ved 175 ºC i cirka 20 minutter.
  1. Sett kaken til avkjøling, gjerne natten over i kjøleskap.
  1. Skjær konfektstenger, og dryss dem med gullstøv.