Savoykålboller med stokkand og soppsaus
© Anders Schønnemann

Savoykålboller med stokkand og soppsaus

En deilig oppskrift på en høstlig rett til en av de dagene du vil gjøre litt ekstra ut av det.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ kg poteter
  • Smør
  • Salt og pepper
  • ½ Pakke blå valmuefrø
  • 2 stykk gråandsbryster uten skinn
  • ½ stykk løk
  • ½ skive selleri
  • 4 blader savoykål
  • 125 g sopp
  • ¼ l piskefløte
  • 1 ss tomateddik
  • Tamari soyasaus
  • Fersk timian

Slik gjør du

  1. Forvarm varmluftsovnen til 200 grader.
  1. Skjær tette riller i hver potet uten å dele den i to. Legg potetene på et stekebrett og ha en liten klatt smør og litt salt på hver av dem. Stek potetene til de er møre, ca. 40 minutter. Når det er 10 minutter igjen, drysser du blå valmuefrø på hver potet.
  1. Sett på en gryte med vann til kok.
  1. Skjær hvert andebryst i to på langs. Dryss over salt og pepper og brun i smør i en panne under lokk.
  1. Skjær løk og selleri i små terninger og fres i pannen.
  1. Ha kålbladene i gryten i et minutt, ta dem opp og la dem dryppe av på et kjøkkenhåndkle. Skjær den tykke stilken av hvert blad.
  1. Legg et stykke andebryst, litt løk og selleri på hvert blad og brett dem sammen. Legg dem på et stekebrett med brettene nedover. Stek savoykålbollene i ca. 15 minutter.
  1. Sautér soppen i smør i en panne. Hell fløte og eddik i pannen og la sausen småkoke. Tilsett litt vann hvis den blir tykk. Smak til med en god dash tamari.
  1. Server dolmaene med sausen og potetene, og dryss litt timian på toppen.