Oppskrift: Pasta med hjemmelaget tomatsaus, spinat og parmaskinke

Det her er verdens enkleste tomatsaus, og smaker fantastisk til både pasta og pizza.

Enkel middag, enkel mat

Pasta med hjemmelaget tomatsaus, spinat og parmaskinke

Dette er verdens enkleste tomatsaus. Den er laget av deilige, solmodne italienske tomater på boks og smaker fantastisk i en pastarett eller på en hjemmelaget pizza.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Hjemmelaget tomatsaus

  • ½ stykk løk
  • 1 stykk hvitløk
  • ½ stykk chili
  • ½ ss olivenolje
  • 1 stykk boksetomater
  • ½ ts oregano
  • ½ ss balsamicoeddik
  • 1 ts brun farin
  • Revet skall fra en sitron
  • Flaksalt og pepper
  • 150 g pasta
  • 100 g fersk spinat
  • 35 g parmaskinke
  • Parmesanost
  • 2 bunt Fersk basilikum
  • Flaksalt og pepper

Slik gjør du

Hjemmelaget tomatsaus:

  • Skrell og hakk løken. Press hvitløken.
  • Del chilien, skrap ut frøene og hakk chilien fint.
  • Varm opp oljen i en panne og fres løk, hvitløk og chili et øyeblikk.
  • Tilsett tomater, oregano og eddik og la sausen koke i 5 minutter.
  • Smak til med brunt sukker, sitronskall, flaksalt og pepper.
  • Kok pastaen i henhold til anvisningene på pakken.
  • Skyll spinaten og hakk den om nødvendig.
  • Tilsett spinaten i løpet av det siste minuttet av pastaens koketid. La pastaen renne av.

Servering:

  • Bland pasta og spinat med tomatsaus etter smak. Hvis du har noe til overs, kan du fryse det ned til en annen dag.
  • Anrett i dype skåler med parmaskinke.
  • Riv parmesanosten og topp med fersk basilikum.
  • Krydre med flaksalt og pepper.