© Claus Troelsgaard

Oppskrift: Prøv den originale Daiquirien med kun tre ingredienser

Den klassiske versjonen lages verken med frosne bær eller melis som mange faktisk forbinder med Daiquirien.

Simpel, men ekstravagant

Daiquiri forbindes for de fleste med masse røde, frosne bær servert i en champagneskål. Men originalen er faktisk en ganske så elegant, men enkel drink som stammer fra Cuba, og som i senere tid er udødeliggjort av Ernest Hemingsway som skrev om drinken i boken sin "Island in the streams".

Daiquiri

Danske Søren Krogh står bak drinklaboratoriumet Revir, som utvikler drinkemenyer til flere gourmetrestauranter i Danmark og i utlandet. Sørens oppskrift er til èn drink, men kan selvfølgelig justeres i mengden og helles på flaske som du kan ta med deg i middagsselskapet.

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

Dette skal du ha:

  • 60 ml Skotlander rom
  • 20 ml ferskpresset lime
  • 15 ml sukkersirup (2 deler sukker til 1 del vand)

Sånn gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen.
  1. Hell alt i et flott glass.

Hvis du vil ta den med deg:

  1. Hell drinkmiksen på en flaske - gjerne med litt ekstra plass igjen i flasken.
  1. Sett flasken på kjøl eller frys. Den må gjerne fryse til litt slik at den får en slush-aktig konsistens.
  1. Ta flasken med deg på piknik eller i middagsselskap. Sørg for at drinken har tinet nok til servering.

Ved å spare på litt plass i flasken kan du riste den godt sammen før servering.

LES OGSÅ