Prøv den originale Daiquirien med kun tre ingredienser

Den klassiske versjonen lages verken med frosne bær eller melis som mange faktisk forbinder med Daiquirien.

© Claus Troelsgaard

Simpel, men ekstravagant

Daiquiri forbindes for de fleste med masse røde, frosne bær servert i en champagneskål. Men originalen er faktisk en ganske så elegant, men enkel drink som stammer fra Cuba, og som i senere tid er udødeliggjort av Ernest Hemingsway som skrev om drinken i boken sin "Island in the streams".

Daiquiri

Danske Søren Krogh står bak drinklaboratoriumet Revir, som utvikler drinkemenyer til flere gourmetrestauranter i Danmark og i utlandet. Sørens oppskrift er til èn drink, men kan selvfølgelig justeres i mengden og helles på flaske som du kan ta med deg i middagsselskapet.

Unngå å slå av skjermen

Ingredienser

2 People

Dette skal du ha:

  • 60 Milliliters Skotlander rom
  • 20 Milliliters ferskpresset lime
  • 15 Milliliters sukkersirup (2 deler sukker til 1 del vand)

Sånn gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen.
  1. Hell alt i et flott glass.

Hvis du vil ta den med deg:

  1. Hell drinkmiksen på en flaske - gjerne med litt ekstra plass igjen i flasken.
  1. Sett flasken på kjøl eller frys. Den må gjerne fryse til litt slik at den får en slush-aktig konsistens.
  1. Ta flasken med deg på piknik eller i middagsselskap. Sørg for at drinken har tinet nok til servering.

Ved å spare på litt plass i flasken kan du riste den godt sammen før servering.

LES OGSÅ