Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Den klassiske nyttårscocktailen: French 75 

Det er en udødelig klassiker som vil betegnes som den perfekte nyttårsdrinken av mange.

© Claus Troelsgaard

French 75

Denne drinken er oppkalt etter en kanon som ble brukt under første verdenskrig og som kunne fyre kanonkuler raskere avsted enn andre kanoner.

Det er en udødelig klassiker som av mange vil betegnes som den perfekte nyttårsdrinken og den kan lages på et hav av forskjellige måter. Søren har her valgt en versjon, som var fremtredende på 00-tallet og som er basert på en variant fra 60-tallet og 70-tallet.

Dette trenger du:

  • 1 cl yuzu-juice (man kan bruke sitronsaft istedenfor)
  • 1 cl Cointreau
  • 2 cl gin
  • Tørr champagne

Slik gjør du:

  1. Shake gin, Cointreau og yuzu.
  2. Hell det i en stor champagneskål med ett stort stykke is.
  3. Topp med champagne.

Håndplukket til deg