
Karamellisert rabarbra med bringebær og vaniljeis
Denne herlige desserten kombinerer syrlig og søtt og er en perfekt avslutning på sommermåltidet.
AvBirgitte Schinrud Skjerven
Dette trenger du:
brunt sukker 100 g
hvitvin 2 dl
rabarbra 1 stang, ca. 200 g
vaniljestang 1 stykk
bringebær 1 kurv
jordbær
vaniljeis
pistasjnøtter 50 g
Fremgangsmåte:
- Ha brunt sukker i en kjele med 2 dl hvitvin.
- Kutt rabarbraen i ønskede biter, og legg dem i en ildfast form.
- Hell over karamellen, små oppskårene jordbærterninger, og frøene fra vaniljestangen.
- Bak rabarbraen til den er mør, ca. 15 min i 180 grader.
- Legg dem på tallerkenen, og pynt med bringebær.
- Legg en kule god vaniljeis på toppen, og dryss over finhakkede pistasjnøtter.