© Ulf Svane

Oppskrift på Småkakedeig

Unn deg deilige småkaker i juletiden!

Småkakedeig

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 personer

  • 200 g smør
  • 250 g hvetemel
  • 50 g sukker

Topping

  • 1 stykk egg
  • 1 ss kaldt vann
  • 50 g mandler
  • 50 g Perlesukker

Slik gjør du:

  • Del smøret i terninger og bland det med mel og sukker. Kjør deigen raskt sammen. Pakk den inn i plastfolie og sett den i kjøleskapet i 1 time.
  • Ta ut deigen og del den i 4 biter. Kjevle til fingertykke pølser og skjær dem i små biter på 2 cm. Trill dem til små kuler. Legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir og trykk dem litt flate med en finger.
  • Visp sammen egg og vann og pensle over brødet.
  • Smuldre og hakk mandlene og dryss dem over finskbrødene sammen med strøsukkeret.
  • Stek kakene ved 200° i ca. 8 min. Avkjøl på et stekebrett.