© Tia Borgsmidt

Jordbærkaker med marsipan og vaniljekrem

Imponer gjestene til sommerfesten med disse søte og deilige jordbærkakene.

Sommerkaker laget av små, luftig sukkerbrød med marsipan, mørk sjokolade, søt vaniljekrem og jordbær.

Jordbærkake med marsipan og vaniljekrem

Du trenger

Silikonformer, diameter 8cm
Sprøytepose med tut

Unngå at skjermen slukker

Ingredienser

2 kaker

Sukkerbrød

  • ¼ vaniljestang
  • 30 g sukker
  • 30 g mykt smør
  • ½ egg
  • 30 g hvetemel
  • ¼ krm salt
  • ¼ ts bakepulver
  • 15 g marsipan

Vaniljekrem

  • 1 dl melk
  • ¼ vaniljestang
  • 15 g sukker
  • 10 g maisenna
  • eggeplommer

Pynt

  • 20 g mørk sjokolade
  • 40 g jordbær
  • Melis

Sånn gjør du

Sukkerbrød

• Sett stekeovnen på 175 C grader varmluft.

• Del vaniljestangen, skrap ut frøene og bland med 1 spiseskje av sukkeret. Pisk sammen sukker, vanilje- sukker og smør til det er lyst. Pisk inn eggene, litt om gangen. Bland hvetemel med salt og bakepulver, og sikt det i røren.

• Tilsett grovrevet marsipan, og rør til det er jevnt. Fordel røren i 10 smurte silikonformer, og bak kakene i cirka 15 minutter til de er gylne.

Vaniljekrem

• Ha 4 desiliter melk i en kjele, og kok opp. Del vaniljestangen, og skrap frøene ut i litt av sukkeret.

• Pisk vaniljesukker med resten av sukkeret, maisennaen og 1 desiliter melk.

• Tilsett eggeplommer, og pisk det sammen. Når melken koker, rør inn blandingen. Senk varmen, og kok kremen på svak varme til den tykner.

• Hell kremen over i en bolle, dekk den med plastfilm og la den avkjøle seg.

Servering

• Smelt sjokoladen i en bolle over vannbad, og pensle den smeltede sjokoladen på kaken. La den stivne.

• Ha vaniljekremen i en sprøytepose med tut, og sprøyt krem på kakene.

• Rens jordbærene, og skjær dem i skiver.

• Fordel jordbærene på toppen, og dryss melis over.