Eclairs med rabarbrakrem og glasur

En fransk kakeklassiker er her fylt med søt krem med vanilje og rabarbrasyltetøy.

eclairs med chantilly creme
© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Klassiske eclairs vekker glede med rosa rabarbraglasur. Hvitt keramikkfat fra Arket, gafler privateide.

Eclairs med rabarbrakrem og glasur

Oppskriften gir 12 vannbak- kelser, så lag gjerne flere ulike varianter.

Dette trenger du:

Eclairs

  • 2 dl vann
  • 80 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 3 egg

Krem

  • ½ liter kremfløte
  • 2 ss melis
  • korn av 1 vaniljestang
  • 3 ss rabarbrasyltetøy

Rabarbraglasur

  • 2 dl melis
  • rabarbrasaft
  • gjøkesyre
  • sitronmelisse

Slik gjør du:
Eclairs

  1. Ha vannet i en gryte og kok opp. Tilsett smør og la det smelte. Dryss i mel og rør kraftig med en sleiv til dei- gen slipper grytens sider og er glatt og fast. Ta gryten av varmen og avkjøl en smule.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Knus eggene i en skål og hell dem over i deigen litt etter litt, mens du rører til deigen er helt glatt.
  3. Hell deigen over i en sprøytepose med tut og lag avlange stenger på cirka 12 cm på en bakeplate med bakepapir.
  4. Bak kakene på 200 grader i 25-30 minutter til de er gylne og hevede. Sørg for at ovnen er lukket i de første 20 minuttene, ellers risikerer du at kakene faller sammen. Ta én kake ut først – faller den sammen lar du resten stå litt lenger. Avkjøl kakene.

Krem

  1. Ha fløte, melis og vaniljefrø i en skål og pisk til krem.
  2. Ha rabarbrasyltetøy i blan- dingen og hell kremen i en sprøytepose med tut. 3.Del vannbakkelsene i to eller lag 3 små hull i bunnen av hver vannbakkels. Fyll vannbak- kelsene med rabarbrakrem.

Rabarbraglasur

  1. Rør melis og rabarbrasaft sammen til en tykk glasur og dekorer kakene.
  2. Pynt med gjøkesyre og sitron- melisse.

TIP: Vannbakkelsene kan også fylles med en klassisk vaniljekrem og toppes med kaffeglasur eller smeltet mørk sjokolade.