Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Eclairs med rabarbrakrem og glasur

En fransk kakeklassiker er her fylt med søt krem med vanilje og rabarbrasyltetøy.

eclairs med chantilly creme

© Foto: Tia Borgsmidt. Styling: Lone Kjær

Klassiske eclairs vekker glede med rosa rabarbraglasur. Hvitt keramikkfat fra Arket, gafler privateide.

Eclairs med rabarbrakrem og glasur

Oppskriften gir 12 vannbak- kelser, så lag gjerne flere ulike varianter.

Dette trenger du:

Eclairs

  • 2 dl vann
  • 80 g smør
  • 100 g hvetemel
  • 3 egg

Krem

  • ½ liter kremfløte
  • 2 ss melis
  • korn av 1 vaniljestang
  • 3 ss rabarbrasyltetøy

Rabarbraglasur

  • 2 dl melis
  • rabarbrasaft
  • gjøkesyre
  • sitronmelisse

Slik gjør du:
Eclairs

  1. Ha vannet i en gryte og kok opp. Tilsett smør og la det smelte. Dryss i mel og rør kraftig med en sleiv til dei- gen slipper grytens sider og er glatt og fast. Ta gryten av varmen og avkjøl en smule.
  2. Sett ovnen på 200 grader. Knus eggene i en skål og hell dem over i deigen litt etter litt, mens du rører til deigen er helt glatt.
  3. Hell deigen over i en sprøytepose med tut og lag avlange stenger på cirka 12 cm på en bakeplate med bakepapir.
  4. Bak kakene på 200 grader i 25-30 minutter til de er gylne og hevede. Sørg for at ovnen er lukket i de første 20 minuttene, ellers risikerer du at kakene faller sammen. Ta én kake ut først – faller den sammen lar du resten stå litt lenger. Avkjøl kakene.

Krem

  1. Ha fløte, melis og vaniljefrø i en skål og pisk til krem.
  2. Ha rabarbrasyltetøy i blan- dingen og hell kremen i en sprøytepose med tut. 3.Del vannbakkelsene i to eller lag 3 små hull i bunnen av hver vannbakkels. Fyll vannbak- kelsene med rabarbrakrem.

Rabarbraglasur

  1. Rør melis og rabarbrasaft sammen til en tykk glasur og dekorer kakene.
  2. Pynt med gjøkesyre og sitron- melisse.

TIP: Vannbakkelsene kan også fylles med en klassisk vaniljekrem og toppes med kaffeglasur eller smeltet mørk sjokolade.

Håndplukket til deg