Klassiske eclairs vekker glede med rosa rabarbraglasur. Hvitt keramikkfat fra Arket, gafler privateide.
Eclairs med rabarbrakrem og glasur
Oppskriften gir 12 vannbak- kelser, så lag gjerne flere ulike varianter.
Dette trenger du:
Eclairs
2 dl vann
80 g smør
100 g hvetemel
3 egg
Krem
½ liter kremfløte
2 ss melis
korn av 1 vaniljestang
3 ss rabarbrasyltetøy
Rabarbraglasur
2 dl melis
rabarbrasaft
gjøkesyre
sitronmelisse
Slik gjør du: Eclairs
Ha vannet i en gryte og kok opp. Tilsett smør og la det smelte. Dryss i mel og rør kraftig med en sleiv til dei- gen slipper grytens sider og er glatt og fast. Ta gryten av varmen og avkjøl en smule.
Sett ovnen på 200 grader. Knus eggene i en skål og hell dem over i deigen litt etter litt, mens du rører til deigen er helt glatt.
Hell deigen over i en sprøytepose med tut og lag avlange stenger på cirka 12 cm på en bakeplate med bakepapir.
Bak kakene på 200 grader i 25-30 minutter til de er gylne og hevede. Sørg for at ovnen er lukket i de første 20 minuttene, ellers risikerer du at kakene faller sammen. Ta én kake ut først – faller den sammen lar du resten stå litt lenger. Avkjøl kakene.
Krem
Ha fløte, melis og vaniljefrø i en skål og pisk til krem.
Ha rabarbrasyltetøy i blan- dingen og hell kremen i en sprøytepose med tut.
3.Del vannbakkelsene i to eller lag 3 små hull i bunnen av hver vannbakkels. Fyll vannbak- kelsene med rabarbrakrem.
Rabarbraglasur
Rør melis og rabarbrasaft sammen til en tykk glasur og dekorer kakene.
Pynt med gjøkesyre og sitron- melisse.
TIP: Vannbakkelsene kan også fylles med en klassisk vaniljekrem og toppes med kaffeglasur eller smeltet mørk sjokolade.