Kveldens søte punktum settes med vel-smakende, saftige pæreterter og en skremmende god parfait med flytende karamell.
Til 4 personer:
Dulce de leche-parfait
4 eggeplommer
75 g sukker
frø fra 1 vaniljestang
2 dl kremfløte
250 g mascarpone
1 dl dulce de leche (langtidskokt
kondensert melk)
Pæreterter
(8 stk.)
100 g smør
100 g sukker
100 g mandelmel
50 g hvetemel
2 egg
50 g hvit sjokolade
4 pærer
4 ss aprikossyltetøy
50 g mandelflak
Pisk eggeplommer, sukker og vaniljefrø luftig, og pisk fløten til krem. Tilsett mascarpone og pisk til kremen er jevn. Vend kremen forsiktig inn i eggedosisen og rør sammen.
Ha kremen i en beholder med lokk og frys den i minst 12 timer. Når iskremen er halvfrossen, rører du inn dulce de leche og setter den tilbake i fryseren.
Sett ovnen på 175 °C. Rør sammen smør, sukker, mandelmel, hvetemel og egg. Hakk sjokoladen og ha den i deigen. Fordel deigen i åtte små, smurte former, ca. 7 cm i diameter.
Skjær pærene i halvdeler, fjern kjernene og legg pærene (gjerne med stilk) på et stekebrett. Varm aprikossyltetøyet og pensle det over pærene. Dryss mandelflak over og stek pærer og kaker i ovnen i ca. 15 minutter til de er gylne.
Avkjøl og server tertene med dulce de leche-parfait.
Tallerkener fra Rue Verte og bestikk fra Bitz.
Få flere sesongriktige menyforslag her.