Storbyguide: Tokyo

Per Gunnar Trulsen viser deg hvor du skal spise, shoppe og gå ut i den travle japanske hovedstaden.

"Peppe" vet hvor du bør dra
© Birgitta Drejer

Per Gunnar «Peppe» Trulsen er medgrunn-legger av Fuglen Oslo, kaffe- og cocktailbaren som utvidet med egen filial­ i Tokyo i 2012. I tillegg er han kurator i Norwegian­ Icons, som fremmer norsk design internasjonalt. Icons har blant annet flere utstillinger i Tokyo bak seg – alle arrangert av Peppe. Han har med andre ord vært mye i den japanske hovedstaden, og har stålkontroll på stedene du må besøke!

Her shopper du
© Birgitta Drejer

Harajuku er ett av mine favorittområder for shopping. I gaten Omotesando ligger eksklusive merker, men beveger du deg i sidegatene finner du små, spennende butikker. Gaten Kappabachi er et eldorado for kjøkkenutstyr og håndlagde kniver, mens byens beste bokhandel, T-Site, ligger i Daikanyama.

Her går du ut
© Birgitta Drejer

I Shinjuku ligger området Golden Gai, hvor smug og smågater er fylt med barer. Flere har bare fem til ti sitte­plasser, og stemningen er helt magisk. Når du først er i området, ta turen innom hotellbaren på toppen av Park Hyatt, kjent fra filmen Lost in Translation, og nyt den fantastiske utsikten.

Her spiser du
© Birgitta Drejer

I bydelen Nakano, i nærheten av kjøpesenteret Broadway som i seg selv er verdt et besøk, finner du spisesteder i små gater og smug som har god japansk mat til lave priser. I Tomigaya, hvor Fuglen ligger, finner du alt fra franske­ gourmetsteder til en 80 år gammel sashimi-restaurant.

Her slapper du av
© Birgitta Drejer

Yoyogi Park i Tomigaya er byens største grøntområde og et lite pust i bakken. I helgene er det mat- og bruktmarkeder her, og på søndager finner du både dansende Elvis-imitatorer og Harajuku-jenter. Tokyos største tempel, Meji Jingumae, ligger også her.

Her reiser du i tid
© Birgitta Drejer

I Nippori har tiden stått litt stille. Det er et av de eldste områdene i Tokyo, og har overlevd både bombing og jordskjelv. Tråkk rundt i smågatene, nyt gammel­ japansk arkitektur, og stikk nesen­ innom et tehus og få japansk grønn te servert på tradisjonelt vis.

Lyst til å lese mer om Japan? Se hvorfor Skandinavia elsker Japan og vice versa.HER kan du lese flere av våre storbyguider!