© HBO / Succession

Spoilers! Verdens største tv-serie legger turen til unikt norsk hotell

Skandinaviske fans av HBO's hitserie Succession fikk seg en overraskelse da den lettere dysfunksjonelle Roy-familien plutselig tok seg en tur til Norge i mandagens rykende ferske episode.

HBO's Succession er muligens verdens største tv-serie akkurat nå, og den fjerde og siste sesongen ruller over millioner av tv-skjermer i disse dager. I episode 5 som hadde premiere på HBO Nordic mandag var det imidlertidig ikke bare dramaet rundt den dysfunksjonelle Roy-familien som sto for spenningen, hvertfall for norske tv-seeres del.

For etter en tur over Atlanterhavet i privatfly reiser Kendall, Siobhan og Roman Roy med hele deres entourage til det kalde nord, nærmere bestemt til det norske Vestlandet. Etter en kjøretur langs Atlanterhavsveien ender Waystar Royco-arvingene på Juvet Landskapshotell, hvor de skal forhandle med tech-milliardæren Lukas Mattson, spilt av Alexander Skarsgård.

Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor HBO har valgt unike Juvet og den fantastiske naturen som lokasjon for episoden, hotellets beliggenhet og landskapet er minst like dramatisk som forhandlingene som foregår blandt tungvekterne i den fiktive medieverdenen.

.

Minimal forstyrrelse av landskapet

Juvet Landskapshotell er tegnet av Jensen & Skodvin Arkitektkontor og sto ferdig i 2009. Arkitektene bak ønsket å skape et hotell som ikke ville ødelegge naturen, men eksistere i harmoni med landskapet. Konseptet rundt hotellet oppsto som en mulighet for å vise frem fantastisk natur med minimal intervensjon, og åpne opp for besøkende i unike omgivelser som ellers ville vært vanskelig å komme til.

Hotellet ligger i Valldal, i nærheten av Åndalsnes, og har med sine syv unike dobbeltrom bygget individuelt inn i landskapet virkelig lykkes med sin visjon om å smelte inn omgivelsene. Rommene er bygget som små "kuber" på stylter, med mørkt interiør og glassvegger som trekker øynene mot det som er den virkelige hovedrolleinnhaveren: naturen. Med en slående utsikt til dalen og den brusende elven utenfor er rommene fullstendig private med en eksklusiv orkesterplass til den skiftende naturen og årstidene utenfor.

Internasjonal oppmerksomhet

Juvet har, med sin unike beliggenhet, spennende arkitektur og flotte omgivelser vært gjenstand for mang en Instagram-post, og har også vært med i flere medieproduksjoner, som filmen Ex-Machina i 2014, og BBC Places i 2018. Om mon ikke de opplever en økt interesse etter den seneste opptredenen i det som av mange beskrives som verdens beste tv-serie.

Se flere bilder og få ytterligere informasjon om Juvet her.