Jul Nøtteterter med vanilje og karamell Årets julevertinnegave er disse delikate nøttetertene med spicy karamell. Av Lone Kjær — 10. november 2020 © Tia Borgsmidt 8 små terter Dette trenger du: Mørdeig 200 g hvetemel 75 g melis 100 g smør 1 egg Nøttekaramell 150 g nøtter, gjerne mandler og hasselnøtter 100 g smør 100 g sukker 4 ss lys sirup 4 ss kremfløte 20 g hvetemel 2 ts støtt kanel 1 ts støtt kardemomme 1 ts støtt nellik ca. 50 g mørk sjokolade til pynt Slik gjør du: Mørdeig Bland hvetemel med melis. Smuldre smøret i melet og samle den sammen med egget. Er deigen for klissete tilsetter du litt mer mel. Legg deigen tildekket i kjøleskapet i ca. 1 time. Sett ovnen på 180° varmluft. Rull deigen ut mellom to ark bakepapir til en tykkelse på 3–4 mm. Stikk ut deigen slik at den passer til formene dine. Fordel deigen i smurte former, trykk den godt oppover kantene. Fyll tertene med bakepapir og tørkede erter og stek dem i ca. 12 minutter. Fjern bakepapir og erter. Nøttekaramell Hakk nøttene. Ha smør og sukker i en liten kjele og smelt på svak varme. Ha sirup, fløte, nøtter, hvetemel og krydder i kjelen og rør rundt. La det småkoke i ca. 10 minutter, til massen tykner litt. Fordel nøttekaramellblandingen på toppen av tertene og stek kakene på 180° varmluft i 8–10 minutter. La kakene avkjøles før de pyntes med smeltet sjokolade. TIPS: I stedet for åtte små terter kan du bake én stor. Håndplukket til deg Boliger I dette hjemmet på 23 kvadratmeter bor en familie på fem Jul Årets første julenyheter er her og vil garantert få deg til å glede deg til desember! Kjøkken Kjøkken i rustfritt stål er veldig populært nå - men det kommer med en pris Dessert Hvite sjokoladetrøfler med pasjonsfrukt og lime Boliger Dette er fremtidens smarthjem - i dag Dessert 12 enkle oppskrifter på hjemmelaget julekonfekt