Nordisk og eksotisk jul

Med julepynt i hvitt og sølv forenes de nordiske og eksotiske elementene i dette julehuset.

Hvit jul
© Kenneth Havgaard

Julepynten i dette hvite julehjemmet varierer fra år til år. I år var det den indiske sølvstjernen fra en lokal butikk som ble utgangspunktet for alt av årets julepynt. Stjernen henger i et hjørne av stuen over Mies van der Rohes daybed, som med et lite knippe kalendergaver har blitt veldig julete. Mohairteppet med strutsefjær er laget av Christine Callesen og maleriet på veggen er malt av en venn.

Orientalsk blanding
© Kenneth Havgaard

I gangen hilser enda en indisk sølvstjerne velkommen. Arne Jacobsens stol Egget i skinn passer perfekt sammen med det marokkanske krukkebordet. Her er det nordisk og eksotisk i perfekt harmoni.
Gulvteppe i kuskinn fra Zara Home. Sølvreinsdyr fra Illums Bolighus.

Arvestykker og reiseklenodier
© Kenneth Havgaard

I et hjørne i spisestuen står en gammel stol som er arvet, og et bord kjøpt i Sverige. Nå er stillebenet pyntet til jul med sølvpute og fine, håndmalte pappmasjé-kuler funnet på reise i Spania.

Spraymalt juletre
© Kenneth Havgaard

Juletreet har fått en omgang med sølvsprayboksen, noe som bare måtte prøves ut i år. Det gir treet et fint frostet preg. Kulen i forgrunnen er fra IKEA.

Bibliotekstuen
© Kenneth Havgaard

Den stemningsfulle stuen får en ro og en hyggelig bibliotekstemning av den store innbygde hylleveggen. Om vinteren legges reinsdyrskinn over lenestolene, og det pyntes med sølvsprayede vintergrener med vakre julekuler. Sofaen Ghost er fra Gervasoni.

Jul i spisestuen
© Kenneth Havgaard

Juletemaet i hvitt og sølv glir fra stuen over i spisestuen. Her er julebordet dekket med blomster i hvitt og grønt i tillegg til mange sølvplettstaker. Muggen er fra Day Home. Spisestuestolene i forskjellige farger er fra Gubi.

Nydelig juleoppdekning
© Kenneth Havgaard

Sølvkanten på serviset fra Pillivuyt er en fin detalj. Sammen med det enkle sølvhjertet fra Day Home, som her fungerer som serviettring, gir det en enkel, men effektfull juleoppdekking. Vinglassene er funnet i Spania.

Pynteprosess
© Kenneth Havgaard

Årets julehus blir til i løpet av desember måned, slik at den gode julestemningen er mer en prosess enn en fast oppsetning. En samling julekuler i et sølvfat pynter fint på bordet.

Herskapelig sommerbolig
© Kenneth Havgaard

Huset ble bygget tidlig på 1900-tallet, og ble senere flyttet bit for bit med hest og slede for å fungere som sommerhus. Nå er det drømmehjemmet til en familie på fire. Julestemningen i huset, kombinert med vintersollyset, gjør huset vakkert og levende.