Jul hjemme hos interiørfotografen

Hun har reist verden rundt og tatt bilder for de ledende interiørmagasinene. Når Birgitta Wolfgang pynter til jul, er det med vintagedetaljer og levende lys. Bli med på hennes årlige adventsfest!

Birgitta Wolfgangs funkisvilla nord for København, julepyntet.
© Birgitta Wolfgang

I en renovert funkisvilla fra 1940, nord for København, bor interiørfotograf Birgitta Wolfgang med sin mann, Lasse Bjørnvad, og hennes to barn, Alba (13) og Hector (18).

Se også: Oppdatert funkisvilla med moderne detaljer.

Boligen er innredet med en fot i designklassikernes verden, og en i kunst- og vintageverdenen. Når desember står for døren, er det likevel god plass til julekos.

Som fotograf er Birgitta Wolfgang kjent for å bruke naturlig lys, og hun bruker ikke styling eller props når hun fotograferer hjem. Bildene hennes er rå, med en feminin touch.

– Lys betyr mye for meg. Jeg fotograferer i naturlig lys, derfor er det også viktig i mitt eget hjem, sier Birgitta.

Her kan du se et eksempel på bilder hun har tatt i naturlig lys.

Birgittas fargeunivers er duse nyanser av brunt med hvitt, svart og grått. Sofaen er fra Rabens Saloner og pute fra Society. Det grafiske maleriet er av designeren Malene Birger.

Sofabordene Tulip er designet av Eero Saarinen, lyktene er fra By Nord, som Birgitta også gjør jobber for. Det svarte sidebordet og lampen oppå er fra Design by Us, mens Barcelona-stolen er designet av Mies van der Rohe.

Birgitta har samlet julepynt siden hun var 20 år. Treet i stuen har pynt fra hennes mor og mormor, og ting hun selv har kjøpt i London, Paris og New York, og levende lys. Kristtorn i taket er et must for Birgitta.

Julepyntet bord med roseblader og riskrem-dessert med granateple
© Birgitta Wolfgang
Da familien flyttet inn i 2013 ble flere vegger revet for å slippe inn mer lys og åpne opp. Et nytt kjøkken fikk en sentral plass, og gjennomgående bruk av hvite vegger, tak og gulv legger opp til maksimal utnyttelse av dagslyset. Stilen er ellers preget av at Birgitta reiser mye. – Jeg elsker hotellstilen, sier Birgitta, som har bodd på en del hotellrom opp gjennom årene. Bli med hjem til en annen danske som dyrker hotellstilen hjemme. Jobben tar Birgitta verden rundt mens hun fotograferer for prestisjefylte design- og interiørmagasiner, som Elle Decoration, Bo Bedre, Plaza Interior, AD, Living Etc og Rum. Hun jobber også med reklamefoto, for selskaper som Diesel, Louis Poulsen og Lexington. I desember jobber Birgitta mindre, så julen blir et pustehull. Hun tilbringer dagene med familien, og de samler seg rundt årlige tradisjoner. – Den første helgen i desember baker vi pepperkakehus, som vi pynter etter alle kunstens regler. Midt i måneden pynter vi juletreet og siste helg før julaften har vi champagneselskap for våre venner, sier Birgitta, som har skapt sitt hjem med plass til både avslappet og festlig samvær. Hva serverer man? Få inspirasjon til festmeny her! Et feminint univers med roseblader og stearinlys er temaet for årets champagnefest. Tallerkener fra Illums Bolighus, linservietter fra Tine K Home og drikkeglass fra By Nord.

Riskrem med bringebærsaus er en dansk klassiker til jul. Noen granateplekjerner hever festfaktoren.

Velfylt barbord fra Fil de Fer, champagneselskap
© Birgitta Wolfgang

En ekte champagnefest krever barbord. Dette er fra Fil de Fer, med krystallglass fra Rue Verte i London. Over henger fotokunst av Bent Holstein.

Her kan du se Birgittas bilder fra en interiørreportasje hjemme hos den danske kunstneren Bent Holstein.

Gode venner inviteres til champagnefest før jul hvert år. Det er helt naturlig å samles på kjøkkenet, som er fra Invita.

Spisebord fra Eero Saarinen og bart juletre
© Birgitta Wolfgang

Julemiddagen fortjener et pent pyntet bord synes Birgitta. Hun kjøper roseblader fra I Rosens Navn i Charlottenlund hvert år. For henne er rødmende roser synonymt med jul.

I tillegg dekker hun med masse levende lys og kremmerhus fra Violise Lunn. Spisebordet Tulip er designet av Eero Saarinen. Rundt står diverse stoler fra 50-tallet, som er trukket med velur i syrin og svart.

Se flere festpyntede bord for inspirasjon til julefesten!

Lampen er designet av Serge Mouille, mens maleriet er av klesdesigneren Malene Birger.

Julepyntet soverom og julekrans av grener og løkblomster
© Birgitta Wolfgang

På soverommet er det også jul! Sengegavlen i velur er fra Molly's Home og sengetøyet fra By Nord.

En krans av grener og løkblomster er kjøpt hos Louise Moestrup på Østerbro.

Vinterstemning og barn som løper i snøen
© Birgitta Wolfgang

Barna er naturligvis med på champagnefest. Alba og venninnen Madde ser sitt snitt til å stikke av en tur.