© Tia Borgsmidt

Honningmadeleiner med rosmarinsukker

Luftige, søte Madeleinekaker med honning er raffinerte både i smak og størrelse. Kakene smaker ekstra godt med et lite dryss rosmarinsukker.

24 stk.

Dette trenger du

Honningmadeleiner

  • 100 g smør
  • 2 egg
  • 50 g sukker
  • 80 g flytende honning
  • 100 g hvetemel
  • ½ ts bakepulver
  • 1 knivsodd flaksalt
  • Revet skall av 1 sitron
  • Madeleineformer
  • Smør til pensling

Rosmarinsukker

  • 3 ss rørsukker
  • 2 kvister frisk rosmarin

Slik gjør du

Honningmadeleiner

  1. Smelt smøret. Pisk egg, sukker og honning med en håndmikser til det blir hvitt.
  2. Bland hvetemel med bakepulver, flaksalt og revet sitronskall. Vend forsiktig eggeblandingen sammen med det smeltede smøret, bruk en deigskrape. Fortsett å vende deigen til den samler seg. La deigen stå kaldt i minst 2 timer.
  3. Pensle Madeleineformene med smeltet smør.
  4. Fordel deig i formene, og bak kakene i ovnen på 180° i 12–14 minutter. Kakene er ferdige når de er myke og hever seg igjen når du trykker lett på dem. La kakene blir litt kalde i formen, før du tar dem forsiktig ut. Gjenta med resten av deigen.

Pynt

  1. Ha sukker og rosmarin i en minihakker, og kjør til rosmarinsukker.
  2. Dryss kakene med rosmarinsukker rett før servering.

TIPS: I stedet for rosmarinsukker kan du drysse kakene med melis.