
Honningmadeleiner med rosmarinsukker
Luftige, søte Madeleinekaker med honning er raffinerte både i smak og størrelse. Kakene smaker ekstra godt med et lite dryss rosmarinsukker.
AvLone Kjær
24 stk.
Dette trenger du
Honningmadeleiner
- 100 g smør
- 2 egg
- 50 g sukker
- 80 g flytende honning
- 100 g hvetemel
- ½ ts bakepulver
- 1 knivsodd flaksalt
- Revet skall av 1 sitron
- Madeleineformer
- Smør til pensling
Rosmarinsukker
- 3 ss rørsukker
- 2 kvister frisk rosmarin
Slik gjør du
Honningmadeleiner
- Smelt smøret. Pisk egg, sukker og honning med en håndmikser til det blir hvitt.
- Bland hvetemel med bakepulver, flaksalt og revet sitronskall. Vend forsiktig eggeblandingen sammen med det smeltede smøret, bruk en deigskrape. Fortsett å vende deigen til den samler seg. La deigen stå kaldt i minst 2 timer.
- Pensle Madeleineformene med smeltet smør.
- Fordel deig i formene, og bak kakene i ovnen på 180° i 12–14 minutter. Kakene er ferdige når de er myke og hever seg igjen når du trykker lett på dem. La kakene blir litt kalde i formen, før du tar dem forsiktig ut. Gjenta med resten av deigen.
Pynt
- Ha sukker og rosmarin i en minihakker, og kjør til rosmarinsukker.
- Dryss kakene med rosmarinsukker rett før servering.
TIPS: I stedet for rosmarinsukker kan du drysse kakene med melis.