Hjemmelaget adventstid i funkishuset

I dette funkishuset får barnas julepynt dominere i adventstiden.

Barnas advent
© Christian Brun

Når familien i funkisboligen på Vindern pynter til jul, henter de frem all julepynten barna på ti og syv år har laget de siste årene. Resultatet blir et hjemmekoselig og personlig julehjem.

Julies adventskalender er en settekasse med 24 gaver i. De er ikke merket med tall, så Julie kan velge fritt hver dag. Det gjør det kanskje ekstra spennende? Settekassen i kryssfiner er fra Søstrene Grene.

Jul i stuen
© Christian Brun

Stuen er lun, malt i duse farger, og med lilla blomster som et friskt pust midt i rommet. Her råder julestemningen!
Den kremhvite sofaen er fra Ikea, betongbordene er fra Sia/Verket Interiør. Det fine bildet på veggen er tatt av Bjørn Stenersen, printet på lerret og spent opp på ramme. De lune strikkeputene i sofaen er fra Verket Interiør, Bolina og Anouska. Stålampen Bestlight er fra Gubi.

Utradisjonell lysestake
© Christian Brun

Denne gamle munkeformen har fått en ny, men minst like hyggelig funksjon. Nå rommer den både levende lys og små personlige pyntegjenstander!

Eventyrlig gutterom
© Christian Brun

Oskars rom er fylt med de fargerike favorittlekene hans, og de fineste har fått hedersplassen på hyllen over sengen sammen med adventskalenderen. Det dyriske sengesettet er fra ByNord, og ble kjøpt på Blomsteroasen på Stabekk.

Adentskalender på snor
© Christian Brun

Pakker i lange baner! Det er vel alle barns drøm? Adventskalenderen er laget av 24 gråpapirposer som er hullet og lukket med en fargerik silketråd. Pakkene er festet til en snor som henger på hyllen over sengen. Hver pose har en button som markerer dagene, og disse får man kjøpt på Verket Interiør.

Sober julepynt
© Christian Brun

I den stilige spisestuen lever gammelt og nytt side om side. Det skaper et moderne, men personlig preg. Det antikke bordet er mikset med de moderne Molded plastic chairs designet av Eames, fra Vitra. Stjernen i vinduet er fra Åhléns, den blå vasen på bordet er fra Holmegaard.

Pynt med blomster
© Christian Brun

Friske blomster gjør underverker for et hjem! Du trenger ikke å velge røde i julen, lilla, rosa eller oransje er kule fargevalg på både blomster og annen juledekor.

Slik pynter du med palnter til jul

Kontraster
© Christian Brun

Lyslenker er stemningsfull julepynt som kan være fremme hele vinteren. Den ene veggen i stuen er malt mørkegrå. Det gir en varm og kul kontrast til det hvite og beige som dominerer hjemmet.

Julekos
© Christian Brun

Deilig julekos og en pust i bakken får du med hjemmebakte kjeks og alkoholfri gløgg. Ekstra koselig blir det hvis du serverer gløggen i en gammeldags jernkanne som holder godt på varmen. Tekanne og lysglass fra Bolina, gammel indisk trebolle fra Anouska .

Sjarmerende adventsstake
© Christian Brun

Tell ned til jul som familien på Vindern gjør med denne fine hjemmelagede adventsstaken! Sett fire kubbelys på et metallfat, og bind trebrikker med tall på rundt lysene med grovt tau. Pynt med olivenkvister. Enkelt og virkningsfullt!

Se også 8 moderne adventsstaker

Pikedrøm i pastell
© Christian Brun

Julies rom har lyse vegger og originale tregulv. Pastellfargede gavepakker og sengesett setter et søtt preg på rommet. Sengesettet med rådyr og stjerner er fra Bolina, leselampen og krakken er fra Lille Verket.

Vær raus med pynten
© Christian Brun

Pynt opp! Det er ikke bare juletreet som blir fint med julepynt. Bord, hyller og små esker er fylt med dekorative pyntegjenstander, noen hjemmelagede og noen kjøpt.

Gavmild jul
© Christian Brun

Adventstiden er til for å glede seg til det som skal komme. Er du tidlig ute med innpakningen i år, la gavene bli en del av julepynten. De vakre gaveeskene og uglesparebøssen er fra Norway Designs, stolen signert Eames er fra Vitra.