Kjære leser,

Hjemmesiden vår støtter dessverre ikke Internet Explorer 11. Får å få den beste opplevelsen på hjemmesiden og av vårt innhold, vil vi be deg om å bruke Edge, Chrome, Safari, eller andre, nyere browsere.

Med vennlig hilsen,
BO BEDRE

Fortid møter fremtid

For paret bak Paper Collective består julen av minner – både gamle som de verner om, og nye som den lille familien skaper selv.

vakkert dekket julebord

© Pernille Kaalund

Når kassen med julepynt hentes frem 1. desember, strømmer minnene på hjemme hos Lill Bersang og Morten Kaaber, paret bak Paper Collective.

– Hver eneste ting forteller en historie om vår familie. At julen er tiden hvor familien samles, gjenspeiles også generelt i julepynten vår, som består av en del runde former. Det runde står for noe samlende, noe som omringer en. Det er et fint symbol i julen, sier Lill.

FAMILIÆRT:

© Pernille Kaalund

VARM HØYTID:

© Pernille Kaalund

Paret bor sammen med datteren Bjørk i en leilighet på 110 kvadratmeter på Vesterbro i København. Lill nyter å pynte, og tar seg god tid når juledekorasjonene skal opp. Mye er arvet fra familien og går flere generasjoner tilbake – som de håndlagede nissene på juletreet. De er fra farfarens butikk og satt på Lills foreldres juletre da hun var liten. Nå gir hun minnet videre til sin egen datter. I tillegg skal oppsatser lages og lys tennes, ja, det går fort en uke før julestemningen er komplett.

MYE MED LITE:

© Pernille Kaalund

KOSEKROK:

© Pernille Kaalund

– Normalt lever vi etter tanken om at «less is more», men i desember hever jeg terskelen for nips. Julestilen er fortsatt enkel med fokus på skandinavisk design, men med et markant element av historie og nostalgi.

Juletreet er det viktigste elementet i et julehjem, ifølge Lill, som lar grantreet stå oppe lengst mulig, ofte tre uker i strekk.

– Jeg elsker duften av gran, det er jul for meg. Vi har valgt et økologisk juletre, det betyr mye for oss hvordan vi behandler kloden – en klassisk rødgran, den fineste sorten. Nålene er små, fine og enkle, og passer godt inn i hjemmet vårt. Vi har samtidig holdt juletrepynten i få nyanser, slik at treets farge og form får lov til å ta mest mulig plass visuelt.

I ARV:

© Pernille Kaalund

FIN I FORMEN:

© Pernille Kaalund

Mens i resten av hjemmet har Lill skrudd opp fargene noe. Rosa og bordeaux blandet med dype brunfarger og mørkegrønne detaljer gir en lun, julete stemning i det ellers lyse hjemmet.

– Mange av de mørke fargene hentes opp igjen i juletreet, dermed oppleves det helt naturlig. Så liker jeg hvordan de dype fargene provoserer den nordiske, enkle stilen vår.

TON-I-TON:

© Pernille Kaalund

HELT ENKELT:

© Pernille Kaalund

Ett sted skjærer det likevel litt med parets ellers balanserte fargeskala – i den overdådige adventskransen av hortensia og roser i kraftig lilla og rosa.

– Jeg kunne ikke dy meg! Jeg liker godt den ekstravagante stilen inspirert av japansk populærkultur. Det utfordrer resten av hjemmet vårt. Og slik er nok et juleminne skapt.

GODBITER:

© Pernille Kaalund

UTSYN:

© Pernille Kaalund

Relaterte artikler