Arkitektbygde pepperkakehus

Se hva arkitekter og proffe bakere har fått til med pepperkakedeig!

Konkurranse i pepperkakehus
© Arkitekturmuseet i Stockholm

"Hva er hjemme for deg", var årets tema i pepperkakehuskonkurransen til Arkitekturmuseet i Stockholm. 95 deltakere konkurrerte i kategoriene "Under 12", "Alle som baker" og "Arkitekter og bakere". Klikk videre og se bidragene i proffenes kategori!

Laptop i pepperkakedeig
© Arkitekturmuseet i Stockholm

Her er det muligens en laptop-avhengig arkitekt som har besvart. Med lakrislisser som kabler og en lussekatt som mus, er juletemaet komplett. Dette bidraget vant publikumsavstemningen på nettet.

Teppeborg av pepperkake
© Arkitekturmuseet i Stockholm

Her har en av proffene laget seg en hule hjemme i stua. En gardinstang med gardin, sofaputer, pynteputer og en krakk utgjør teppeborgen. Og et maleri, et salongbord, to spisestuestoler og en stålampe utgjør resten av det svært realistiske stueinteriøret.
Dette er vinnerbidraget i kategotien "Arkitekter og bakere".

Pepperkakehjerte
© Arkitekturmuseet i Stockholm

Hjemme er der hjertet er - derfor er dette pepperkakehuset hjerteformet, med hjertepynt og hjertebelagt innkjørsel. Vinduer med vindusglass av gelatinplater er et tips vi tar med oss videre.

Galgenhumor i pepperkakedeig
© Arkitekturmuseet i Stockholm

Graven blir vårt endelige hjem, etter et liv i søken - det må være moralen bak dette bidraget. En tredimensjonal gravstøtte med pepperkakeblomster er ikke det hyggeligste å pynte med i julen, men litt humor har skaper tillatt seg her også. "Velkommen", står det pågravstøtten. "Født: Hit. Død: Dit". Vi må bare trekke på smilebåndet.

Tokulturelt pepperkakehus
© Arkitekturmuseet i Stockholm

Dette huset ser it som et tradisjonelt, svensk hus, med sprossevinduer og juletre på tunet. Men se nærmer, og se at halve huset er et kinesisk palass, ed en drage utenfor! "Før var jeg halv, nå er jeg hel", er kommentaren fra skaperen, som har en fot i to ulike kulturer.

Postkort fra Stockholm
© Akitekturmuseet i Stockholm

Stockholm er hjemme for skaperne av dette pepperkakelandskapet. Derfor er både Globen, slottet og Stadshuset representert.